Specialiștii din domeniul senectuții sunt invitați la Conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, la București, pe 1 octombrie

cum sa imbatranesti frumos

Fundația Regală Margareta a României organizează conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, care va avea loc marți, 1 octombrie, în Sala Media a Teatrului Național București, începând cu ora 10:00. Evenimentul se adresează reprezentanților instituțiilor și serviciilor, publice sau private, în problematica vârstnicilor, precum și companiilor care au programe sau produse dedicate acestora. Aflată la a treia ediție, Conferința marchează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și invită peste 150 de specialiști din domeniul senectuții să împărtășească soluții prin care să contribuie  la creșterea calității vieții persoanelor vârstnice.

Înscrierea se face pe site-ul Fundației Regale Margareta a României, prin formularul din pagina dedicată evenimentului, www.fpmr.ro/evenimente-si-campanii/conferinta-ziua-varstnicului/, iar reprezentanții ONG-urilor și ai instituțiilor publice pot participa gratuit, în limita locurilor disponibile.

Temele propuse ating problematici actuale ale persoanelor de vârsta a treia: fenomenul îmbătrânirii populației și situația vârstnicilor din România, măsuri guvernamentale privind protecția persoanelor vârstnice, soluții practice pentru vârstnicii vulnerabili sau aflați în situații de dependență, modalități de activare și reinserție socială a vârstnicilor, prin cluburi de seniori sau prin implicare în cadrul centrelor intergeneraționale. Valoroși specialiști vor împărtăși informații de actualitate și abordări eficiente și inovative pentru vârstnici, pe care participanții le pot implementa în comunitățile lor.

Printre specialiștii invitați se numără Mălina Voicu – Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Alexandra Dobre – Centrul Pentru Seniori al Municipiului București, Rodica Căciulă – Asociația Habilitas, Oana Budiș – Fundația Regală Margareta a României și Gabriela Achihăi – Fundația de Sprijin Comunitar Bacău. O prezență extraordinară va fi cea a Barbarei Bringuier, coordonator internațional al Federației Les petits frères des Pauvres.   

De-a lungul timpului, Fundaţia Regală Margareta a României a venit în sprijinul persoanelor vârstnice prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, cele mai recente fiind Telefonul Vârstnicului și Centrele Comunitare Generații. Fundația este printre puținele organizații care semnalează fenomenul de îmbătrânire a populației și efectele iminente asupra societății.

Sponsorii evenimentului: Raiffeisen Bank, Hochland România,  Johnson Wax, Adobe, Bella Romania.

Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România, care contribuie la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fpmr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts