Ora lui Nichita Stănescu

poezie seniori

La sfârşitul lunii noiembrie, printre seniorii de la Clubul Seniorilor Codrii Neamţului, am sărbătorit un poet… special.

Ora de Poezie de la clubul seniorilor s-a transformat în „Ora lui Nichita Stănescu”, comemorând astfel 50 de ani de când poetul a primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru publicarea volumului „Necuvintele”.

Cum de am ajuns la Nichita Stănescu şi cum de am organizat această sărbătoare? În urma unui telefon pe care l-am primit într-o seară tomnatică de la o doamnă profesoară de limba română tare dragă nouă şi tare dragă… redacţiei Seniorul. Aşa, ora de poezie a unui club de seniori s-a transformat într-o oră de… poveste dedicată celor mai populare poezii ale lui Nichita Stănescu.

Doamna Aurelia Jercan, profesoară de Limba şi Literatura Română, un senior activ şi poet „care aparţine sufletelor alese”, a povestit şi a recitat alături de seniorii de la Sectorul 3 despre viaţa şi opera lui Nichita Stănescu. Rezultatul? S-au legat prietenii, s-au conturat fotografii, s-au desenat zâmbete, iar simpla activitate a clubului s-a transformat în… magie.

Seniorii de la sectorul 3 continuă să recite poezii în fiecare zi de marţi de la ora 11:00, iar doamna Aurelia Jercan îşi doreşte să continue celebrarea marilor poeţi, alături de seniori din toate sectoarele București. Până la urmă, cine ştie, poate acesta este doar începutul unui proiect poetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts