Firmele de apartament vor fi la mâna vecinilor nemulțumiți

Chiar dacă s-a aprobat schimbarea destinației de locuință a unui spațiu, va fi nevoie de avize și acorduri noi pentru oricare schimbare a obiectului principal de activitate, iar vecinii nemulțumiți de disconfortul creat de activitățile economice din bloc vor putea să-și retragă acordul dat pentru activitățile respective, blocând astfel funcționarea firmelor, informează avocatnet.ro.

Vorbim de chestiuni cuprinse într-un proiect de act normativ cu modificări pentru Legea asociațiilor de proprietari care a trecut tacit de senatori și va ajunge curând la deputați.

Destinația de locuință a apartamentelor poate fi schimbată, cu respectarea Legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, pentru a fi transformată într-un spațiu pentru o activitate economică. Pe lângă chestiunile ce țin de schimbarea din locuință în sediu de firmă, un proiect înregistrat anul acesta la Senat propune înăsprirea condițiilor de desfășurare a activității într-o firmă de apartament. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.196/2018 prevede retragerea acordului vecinilor deranjați constant de activitatea din apartamentul respectiv, precum și necesitatea de a obține un nou aviz de fiecare dată când se schimbă obiectul de activitate în respectivul spațiu.

Articolul integral poate fi citit AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts