Chiar dacă s-a aprobat schimbarea destinației de locuință a unui spațiu, va fi nevoie de avize și acorduri noi pentru oricare schimbare a obiectului principal de activitate, iar vecinii nemulțumiți de disconfortul creat de activitățile economice din bloc vor putea să-și retragă acordul dat pentru activitățile respective, blocând astfel funcționarea firmelor, informează avocatnet.ro.

Vorbim de chestiuni cuprinse într-un proiect de act normativ cu modificări pentru Legea asociațiilor de proprietari care a trecut tacit de senatori și va ajunge curând la deputați.

Destinația de locuință a apartamentelor poate fi schimbată, cu respectarea Legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, pentru a fi transformată într-un spațiu pentru o activitate economică. Pe lângă chestiunile ce țin de schimbarea din locuință în sediu de firmă, un proiect înregistrat anul acesta la Senat propune înăsprirea condițiilor de desfășurare a activității într-o firmă de apartament. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.196/2018 prevede retragerea acordului vecinilor deranjați constant de activitatea din apartamentul respectiv, precum și necesitatea de a obține un nou aviz de fiecare dată când se schimbă obiectul de activitate în respectivul spațiu.

Articolul integral poate fi citit AICI.