the care hub ingrijire la domiciliu the care hub ingrijire la domiciliu

The Care Hub pentru îngrijirea bunicilor fără sprijin

În Timișoara există un serviciu, The Care Hub, care pune în legătură oamenii recent pensionați cu persoanele care au nevoie de sprijin non-medical la domiciliu, vârstnici care nu se pot deplasa, singuri sau oameni cu dizabilități.

The Care Hub a pornit pe acest drum cu finanțare prin programul Start-Up Nation 2017 și cu dorința de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor în vârstă. Oamenii de la The Care Hub cred în grija autentică și în dreptul fiecărui om la o viață demnă, în siguranța locuinței pe care o numește „acasă”.

Ce servicii oferă mai exact The Care Hub? Servicii de companie pentru persoanele în vârstă – vizite, plimbări, conversații, activități care mențin mintea activă; servicii de igienă personală; servicii de alimentație; servicii de cumpărături și plăți; servicii de însoțire în oraș; servicii de curățenie și menaj ușor.

Veniturile The Care Hub vin din abonamente lunare pentru serviciile oferite (40 de ore, 800 de lei/lună), iar dacă nevoile de îngrijire sunt mai rare atunci se poate opta pentru plata la oră (25-30 lei).

De curând, The Care Hub a lansat și o campanie pentru bunicii singuri, ca activitate generatoare de venituri și de mobilizare a comunității. Comunitatea devine practic co-autor și co-finanțator al serviciilor oferite de The Care Hub. Adică poți plăti o oră sau mai multe de îngrijire pentru un om în vârstă, cu pensie mică, fără ajutor sau poți recomanda tu, ca om, sau ca reprezentant al unei organizații sau instituții un astfel de caz.

Puteți intra pe site-ul The Care Hub pentru a vedea mai exact ce fac. Și pe site-ul Senior Jobs, dacă vreți să vedeți ce anunțuri de angajare a seniorilor recent pensionați au anunțat la un moment dat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *