visele batranilor solidaritate intre generatii visele batranilor solidaritate intre generatii

„Copii și BĂTRÂNI – Creativitate și VISE ÎMPLINITE!”. 4923 de lei pentru visele bătrânilor

Peste 100 de copii, părinți și profesori ai Școlii Gimnaziale nr. 280 din București au participat activ sâmbătă, 5 mai, la evenimentul de strângere de fonduri realizat în cadrul proiectului „Copii și BĂTRÂNI – Creativitate și VISE ÎMPLINITE!”

Suma strânsă la eveniment este de 3023 lei, banii fiind obținuți din vânzarea celor 92 de creații „făurite” de cei mici în atelierele Orange Elephant România, a peste 30 de tricouri pictate de clasa pregătitoare C, precum și a… zecilor de pahare de limonadă „proaspătă și gustoasă”.

Proiectul a debutat luna trecută cu un prim atelier de creație Orange Elephant cu 20 de copii ai angajaților unei companii farmaceutice care a sprijinit financiar această inițiativă. Au urmat opt ateliere de creație (modelaj și pictură) la sediul Orange Elephant, la care au participat elevi și profesori din Școala Gimnazială Nr. 280. Toate materialele necesare pentru organizarea atelierelor de creație (plastilină granulată, super plastilina, vopsea pentru vitralii, șabloane pentru pictură etc.) au fost oferite de Orange Elephant.

Fondurile strânse în urma acestui „maraton” creativ sunt destinate îndeplinirii „Viselor bătrânilor”, dorințelor de suflet ale unor seniori beneficiari de servicii sociale, din centrul de zi al Asociației C.A.R.P. „Omenia” București.

„Copii și BĂTRÂNI – Creativitate și VISE ÎMPLINITE!” are la bază conceptul proiectului „Visele bătrânilor”, implementat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) în 2014 – 2017, în cadrul căruia au fost îndeplinite 18 „vise de o viață” ale oamenilor în vârstă singuri/cu posibilități financiare reduse: excursii, o pereche de pantofi, o măsuță de cafea, un recamier, un gherghef, două cărți de poezii publicate, un televizor „cu diagonală mare”…

Orange Elephant este un proiect al Asociației pentru Educație și Dezvoltare Comunitară (AEDC), prin care organizația a pus bazele unei întreprinderi sociale care oferă produse și servicii destinate dezvoltării imaginației, creativității și abilităților practice ale copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *