Renumitul psiholog Tony Buzan vine la București pentru a ne învăța cum să ne folosim eficient mintea

tony buzan harta mintii

Editura Didactica Publishing House îl aduce la București pe Tony Buzan, la prima conferință din România despre Hărțile Mentale (Mind Maps). Evenimentul „Arta stăpânirii Hărții Mentale” va avea loc în data de 30 martie 2019 la Sala Radio din București și este adresat părinților, profesorilor și oamenilor de afaceri.

Tony Buzan, inventatorul Hărților Mentale, este un renumit psiholog, autor și coautor a peste 80 de cărți. Absolvent de studii în psihologie, engleză, matematică și științe exacte la Universitatea British Columbia, Tony Buzan se remarcă printr-o prodigioasă activitate de cercetare și publicistică. Cărțile care l-au făcut cunoscut în toată lumea sunt Use your memory, Master your memory, Use your head și The mind map book.

Descoperirea Hărților Mentale își are originea în observarea tehnicilor folosite de Leonardo da Vinci sau Albert Einstein. Hărțile Mentale sunt diagrame folosite pentru organizarea vizuală a informației. Cu ajutorul Hărților Mentale, informația este ierarhizată și organizată, iar conexiunile dintre factorii care alcătuiesc subiectul sunt evidențiate clar prin săgeți de legătură. De obicei o astfel de diagramă se construiește în jurul unui concept, desenat în centrul unei pagini albe. În jurul conceptului central se află ideile, reprezentate vizual sub formă de imagini și/sau cuvinte-cheie, elaborate în funcție de tiparul de gândire individual al fiecărei persoane.

harta mintii

Prin crearea celebrelor diagrame, Tony Buzan a revoluționat modul tradițional de învățare, folosind sisteme mnemonice și tehnici de cartografiere a gândurilor pentru a organiza și integra orice cantitate de informație într-un mod vizual, printr-o metodă neașteptat de ușoară – Florentina Ion, Fondator și CEO al Editurii Didactica Publishing House

Folosite de profesori în clasă, Hărțile Mentale ajută copiii să învețe eficient și să dea sens informațiilor asimilate după o structură logică nestandardizată, adaptată modului de gândire al fiecărui utilizator. Din același motiv, sunt folosite și de oameni de afaceri, deoarece Hărțile Mentale permit înțelegerea imaginii de ansamblu, dar și identificarea interdependențelor. Având aplicații nelimitate, instrumentul Hărților Mentale este extrem de benefic și pentru părinți în demersurile de dezvoltare cognitivă a copiilor păstrând în același timp un nivel înalt de creativitate.

Biletele pot fi cumpărate de pe Bilete.ro. Detalii despre evenimentul Arta Stăpânirii Hărții Mentale se pot obține prin telefon la 021.311.93.23 (număr cu tarif normal) sau e-mail la office@bilete.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts