Seniorii australieni vor merge pe jos într-un program guvernamental de 1 milion de dolari

mersul pe jos

Sport Australia, agenția guvernamentală responsabilă cu tot ce înseamnă activități sportive în Australia, a finanțat cu 22,9 milioane de dolari proiectele a 27 de organizații neguvernamentale. „Australia nu mai face mișcare (…), iar viața noastră depinde de asta”, avertizează agenția pe website-ul oficial. „E timpul să-ți găsești cele 30 de minute” – 30 de minute de exerciții fizice zilnic.

Una dintre cele 27 de organizații beneficiare este Fundația pentru Inimă, care a primit o finanțare nerambursabilă de 1 milion de dolari pentru proiectul Walk Wise – Fii înțelept și mergi pe jos. Proiectul vrea să-i stimuleze pe seniorii australieni să se plimbe 30 de minute zilnic, nu mai mult. Fie de unii singuri, fie în grup. Pentru că aproape trei sferturi din populația vârstnică de peste 65 de ani din Australia (aprox. 2,9 milioane de persoane) nu se „mișcă”, nu face mișcare cât ar trebui, adică măcar cele 30 de minute.

În cei doi ani cât durează proiectul, vor avea loc, așadar, activități de mers pe jos, campanii de promovare a arterelor prietenoase (pietonale) și campanii de educație.

Directorul Fundației pentru Inimă, Trevor Shilton, crede că proiectul va avea succes, căci ce-i așa greu să te plimbi agale?! Activitatea fizică e benefică pentru oamenii în vârstă, mai spune el, într-o țară în care bolile de inimă, diabetul de tip 2, cancerul și declinul cognitiv sunt cele mai frecvente afecțiuni în rândul seniorilor australieni.

Detalii despre Fundație și proiect, AICI.

Site-ul guvernamental Sport Australia poate fi accesat AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts