dansuri seniori cazaturi dansuri seniori cazaturi

Studiu Age UK: Dansul reduce riscul de căzături

Un studiu condus de organizația neguvernamentală Age UK arată că 1 din 10 persoane din Marea Britanie cu vârsta de peste 65 de ani dansează regulat sau participă la cursuri de dans. Majoritatea dintre acestea sunt femei, multe dintre ele divorțate sau văduve. Participând la cursurile de dans, aceste persoane își reduc substanțial riscul de căzături, studiul subliniind că și o oră de dans pe săptămână are un efect pozitiv asupra sănătății. În plus, dansul este o activitate extrem de sociabilă, iar pentru multe persoane în vârstă dansul este și o oportunitate de a întâlni oameni noi.

Căzăturile și fracturile în rândul persoanelor de peste 65 de ani sunt cauza a peste 4 de milioane de internări doar în spitalele din Anglia, afectând inclusiv starea psihică a oamenilor în vârstă: își pierd încrederea în sine și le e teamă să mai iasă din casă.

Într-o țară în care doar 10% din populația în vârstă „își ia” doza zilnică de activitate fizică recomandată de medici, dansul este una dintre cele mai eficiente metode de menținere a corpului și a creierului în formă optimă și, în general, de îmbunătățire a stării de bine.

Apoi, anumite cursuri de dans sunt mai apreciate și captivante decât programele tradiționale de prevenire a căzăturilor, considerate plictisitoare.

„Finding your Feet”. Redescoperă-ți picioarele

Rezultatele studiului Age UK au condus la producția și lansarea filmului „Finding your Feet”. Acesta arată cum implicarea într-o comunitate a dansului poate îmbunătăți atât viața socială a oamenilor în vârstă, cât și perspectiva acestora asupra vieții.

Este minunat că una din zece persoane în vârstă dansează regulat. Există atât de multe beneficii – sociale, emoționale, fizice și mentale – și chiar dacă știu sau nu, acești dansatori veterani își reduc semnificativ riscul de căzături. Căzăturile reprezintă o amenințare serioasă la adresa oamenilor în vârstă și sunt responsabile pentru multe internări. Așadar, dacă prin dans întalnești oameni noi, te poți distra și reduce semnificativ riscul de a cădea, de ce să nu profiți?
Nu este niciodată prea târziu să devii mai activ, iar până și un număr modest de exerciții fizice face diferența. Dacă dansul nu este tocmai activitatea ta preferată, atunci găsește altceva care îți face plăcere – există multe opțiuni de unde poți alege – și garantat îți va oferi o stare de bine.
Ne-a făcut mare plăcere să lucrăm alături de producătorii filmului ‚Finding your Feet’ și s-a dovedit că povestea filmului chiar este una adevărată: dansul poate îmbunătăți viața oamenilor în vârstă, iar asta este ceva ce merită lăudat și împărtășit.  – Caroline Abrahams, Director Age UK

În concluzie, vă invit să vizionați videoclipul de mai jos și să dansăm împreună 🙂

Sursa foto: villageatsilversage.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *