S-a lansat Vecinultău.ro pentru a ajuta oamenii vulnerabili de lângă tine!

vecinultau.ro

Vecinultau.ro este o aplicație web funcțională la nivel național care facilitează legătura online, directă și gratuită între beneficiarii din grupuri sociale vulnerabile – seniori de peste 65 de ani, persoane cu dizabilități, familii monoparentale etc – cu voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de la 1 km până la 5 km – înscriși pe platformă. Voluntarii pot ajuta beneficiarii din imediata proximitate cu trei tipuri de servicii:

  • procurarea de alimente
  • cumpărarea de medicamente
  • plimbarea animalului de companie.

Prin utilizarea platformei Vecinultau.ro se poate descentraliza sistemul de preluare a comenzilor prin servicii de tip call-center și de livrare prin voluntari care, de regulă, trebuie să parcurgă distanțe mari de la magazine la beneficiari. Astfel, faptul că voluntarii pot face și livra cumpărăturile în imediata lor vecinătate (de la magazinul din colț) diminuează traficul și expunerea socială, care ar putea spori riscul de contaminare.

Ajutorul oferit de un voluntar din imediata sa vecinătate (rază de 1 km până la 5 km), identificat în prealabil prin poză de profil și date personale, are capacitatea de a spori gradul de încredere al beneficiarului. Beneficiarii pot identifica online pe hartă voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de la 1 km până la 5 km – și le pot solicita direct ajutorul, având acces rapid și ușor la datele lor de contact – adresă de email, telefon.

Serviciile voluntarilor înscriși pe platforma Vecinultau.ro sunt pot fi accesate inclusiv la nivelul micilor comunități, unde inițiativele civice de ajutorare a persoanelor vulnerabile de obicei nu ajung. De asemenea, rudele sau prietenii aflați în alte localități/străinătate și care sunt în imposibilitatea de a ajuta persoanele din categoriile de beneficiari descrise anterior pot lua legătura cu voluntarii din vecinătatea persoanelor în nevoie, pentru a le acorda asistență.

Serviciile de punere în legătură sunt GRATUITE. Costul alimentelor și al medicamentelor este cel de pe bonul de casă. Plimbarea animalului de companie este GRATUITĂ. Condițiile concrete cu privire la lista de cumpărături, prețuri; predarea/preluarea cumpărăturilor; metoda de plată vor fi stabilite DIRECT între beneficiari și voluntari. Toți participanții se obligă să respecte regulile de igienă, de distanțare socială și de mobilitate recomandate pe perioada pandemiei de COVID-19 și impuse de platformă.

Voluntarii pot descărca și printa un afiș, pe care să îl completeze cu date lor de contact și pe care să îl lipească în zona geografică pe care o „deservesc”, facilitând astfel beneficiarilor, care nu sunt conectați la internet, accesul la informații.


Despre ASOCIAŢIA ÎNCOTROCENI – OAMENI, IDEI, POVEŞTI: Incotroceni este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, non-profit, independentă, neguvernamentală şi apolitică, înscrisă în Registrul Asociațiilor şi Fundațiilor conform certificatului nr. 3632/302/2016 din data de 19 mai 2016, înregistrată cu CIF 36345086 din 22 iulie 2016. Scopul Incotroceni îl constituie dezvoltarea, promovarea şi sprijinirea comunității din cartierul Cotroceni și a identității acestuia, având în vedere următoarele direcții principale de acțiune: social – cultural, arhitectură, urbanism și infrastructură.

Despre COOPERATIVA DE ENERGIE: proiect start-up cu un model antreprenorial inovativ, Cooperativa de Energie este prima cooperativa de energie verde din Sud – Estul Europei și din România, care va produce și furniza energie verde în România, în sistem 100% cooperatist.

Website-ul Vecinultău.ro poate fi accesat AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts