Facebook, WhatsApp și Zoom: 3 soluții simple care ne ajută să vorbim și să ne vedem de la distanță

video intalniri

Ne adresăm seniorilor pe care îi încurajăm să profite de acest răgaz prelungit pentru a deveni specialiști în comunicarea vizuală de la distanță 🙂 Cele 3 aplicații ne ajută să vorbim în 2 sau în grup, pe telefon sau pe calculator și să ne întâlnim în proiectele pentru seniori. 🙂

Facebook

Deschideți aplicația Facebook în telefon, atingeți iconița de mesagerie (Messenger) din colțul dreapta sus al ecranului. O să vă apară listate ultimele conversații și puteți selecta un nume sau puteți căuta în bara de deasupra numele persoanei cu care vreți să vorbiți. După ce selectați numele, profilul persoanei va apărea pe ecran însoțit de 2 opțiuni: îl puteți suna simplu (veți vedea un receptor) sau îl puteți suna pe văzutelea 🙂 (veți vedea ca simbol o micuță cameră video). Nu puteți face toate astea totuși dacă nu aveți instalată pe telefon o a 2-a aplicație ajutătoare Facebook, cea de mesagerie (Messenger). În timpul conversației puteți lărgi numărul de participanți: la baza ecranului există un omuleț cu semnul plus, îl atingeți și se va deschide lista de prieteni dintre care puteți selecta pe cei pe care vreți să-i invitați la șuetă. De văzut se pot vedea astfel max. 6 participanți, dar Facebook permite să invitați max. 50 de persoane la discuție. Pe calculator urmați cam aceiași pași.

Iată AICI un video explicativ.

WhatsApp

Când deschideți WhatsApp, o să vedeți în bara de jos opțiunile de Chat și cea de Call, adică de vorbit în scris și de sunat. Dacă ultima conversație ați avut-o în scris, atunci WhatsApp se va deschide cu ultimele conversații purtate. Dacă vreți să sunați și să vedeți pe cineva cu care ați dialogat în scris, atingeți numele persoanei și o să vedeți două iconițe în colțul dreapta sus al ecranului, un receptor și cam aceiași cameră mică video ca la Facebook. Atingeți camera video și gata, vorbiți și vă vedeți 🙂  

WhatsApp permite și el o șuetă în mai mulți. În timpul conversației video, puteți adăuga ca la Facebook și alți participanți. În colțul din dreapta sus al ecranului, există același omuleț cu un + care asta înseamnă, să adaugi pe cineva. Îl atingeți, se deschide lista de contacte, selectați numele și gata. WhatsApp permite o conversație între cel mult 4 persoane.

Iată un video explicativ

Zoom

Zoom-ul e mai deștept și pentru că-i mai deștept e și mai complicat 🙂 un pic. Totuși, pentru Zoom nu trebuie să faceți nimic, trebuie doar să așteptați să fiți invitați de organizatorul întâlnirii la întâlnirea video și o să vedeți că în perioada asta veți fi invitați poate de către ONG-urile cu proiecte pentru seniori 🙂 Veți primi probabil un email și vi se va spune să dați click pe link-ul trimis pe email. Dați click pe link, vi se va deschide automat o fereastră Zoom pe Internet și dați click pe Deschide zoom.us (Open zoom.us) și, gata, veți participa la întâlnirea video. Zoom-ul e gratuit atâta timp cât întâlnirea durează maximum 40 de minute cu participarea a maximum 100 de participanți. Zoom-ul e bun și pentru că permite înregistrarea video a întâlnirii.

Iată un video explicativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts