Peste 25 de oferte și facilități pentru persoanele vârstnice, listate pe Senior Discount

27 de oferte și facilități oferite seniorilor de către firme și organizații au fost listate pe site-ul Senior Discount în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020.

Acestea au fost promovate prin intermediul partenerilor și colaboratorilor noștri, organizații și instituții cu servicii sociale pentru seniori, și în social media. Astfel, pensionarii au avut acces imediat la informație, în timp ce entitățile care oferă aceste facilități s-au bucurat de vizibilitate și apreciere în comunitate.

Scopul proiectului este de a crește calitatea vieții pensionarilor din România prin dezvoltarea unui program social de facilități și reduceri la diverse produse și servicii oferite de firme și companii persoanelor în vârstă. Proiectul vine în contextul vulnerabilității financiare extreme a pensionarilor din România: 40% dintre cei 5,1 mil. de pensionari au pensii de până în 1.000 de lei, potrivit datelor Casei Naționale de Pensii Publice, iar pensia medie lunară este de aprox. 1.400 de lei, potrivit INS.

Senior Discount este un proiect dezvoltat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), integrat în programul Seniorul.ro. Proiectul a fost finanțat prin programul Start ONG lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *