Rezilienta.eu ne ajută să înfruntăm psihic această perioadă

coronavirus sanatate psihica

Pe 30 martie, România a activat scenariul 4 în lupta împotriva CoVid-19, asta înseamnă că numărul persoanelor infectate a trecut de 2000, iar numărul persoanelor decedate crește în fiecare zi. Perspectiva izolării pe termen lung și prelungirea stării de urgență sunt tot mai probabile, tot mai mulți români vor fi nevoiți să rămână la domiciliu, să lucreze de acasă, să-și schimbe complet rutina zilnică și să facă față valului tot mai mare de știri copleșitoare.

În acest context, Asociația eLiberare a dezvoltat o platforma online (www.rezilienta.eu), o resursă creată în contextul CoVid-19 care cuprinde sfaturi practice pentru cei aflați în izolare la domiciliu și cei aflați în prima linie, sfaturi pe care le pot încorpora în viața de zi cu zi și care să ajute la cultivarea rezilienței în această perioadă.

”Trăim niște vremuri pe care majoritatea dintre noi nu le-am mai experimentat până acum. Stresul acumulat la care suntem expuși și trauma colectivă în fața acestei pandemii ne afectează pe toți, în moduri pe cât de diferite, pe atât de similare. Ce ne poate ajuta pe fiecare este dezvoltarea rezilienței. Este important să știm că nu suntem singuri și că provocările cu care ne confruntăm sunt împărtășite de mulți semeni de-ai noștri.” (Ioana Bauer, președinte eLiberare)

Platforma invită cititorul să răspundă la câteva întrebări pentru a stabili în ce fel situația actuală îi afectează personal. Nu există răspunsuri corecte sau incorecte, de aceea miza este sinceritatea în a alege opțiunea care este cea mai apropiată de starea de spirit prezentă. Este posibil ca modul în care oamenii reacționează să se schimbe pe măsură ce situația națională și globală progresează. 

Asociația eLiberare împlinește luna aceasta 7 ani de când luptă împotriva traficului de persoane. În tot acest timp, una dintre prioritățile organizației a fost cultivarea și dezvoltarea rezilienței în rândul persoanelor care lucrează cu victimele abuzului și care trebuie să înțeleagă modul în care trauma ne schimbă viața. De asemenea, au fost dezvoltate o serie de resurse, printre care și un plan de îngrijire de sine, dedicat în special persoanelor din prima linie, care trebuie să facă față stresului pe o perioadă mai lungă de timp. Acum această resurse devine accesibilă oricui, prin platforma reziliență.eu.

Ideea de a dezvolta o platformă care să ajute oamenii în a cultiva și dezvolta reziliența în contextul pandemiei a venit din dorința de a împărtăși cunoștințele și resursele dezvoltate de-a lungul timpului cu publicul larg. În aceste momente de maximă provocare, speranța este că cei care vor accesa platforma vor descoperi noi moduri nu numai de a face față situației, dar și de a ieși din ea mai puternici și cu mai multe abilități de a aborda provocările.

Sursa articol: stiri.ong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts