Reiau sfaturile utile pentru prevenirea si tratamentul virozelor sezoniere

Ca ne-a mai trecut spaima cu SARS-ul  (datorat unui coronavirus), ca am trecut de Anul Nou Chinezesc si noi, romanii, inca n-am pierit de pe fata pamantului, ma intorc la:

„Ai răcit iarna? Ai un risc crescut de a face Alzheimer. Conform ultimelor studii, se pare că persoanele care răcesc iarna au un risc crescut de a face Alzheimer. Totuși, trebuie să știi că nu este vorba de orice virus, ci de H3N2, tulpina care a dus la apariția răcelii numite Aussie și care a făcut multe victime în Australia, Marea Britanie și America în aceasta iarna. În urma testelor efectuate pe șoareci de laborator, s-a ajuns la concluzia că tulpina H3N2 poate afecta memoria pe termen lung, dar crește și riscul de a dezvolta depresie, autism și schizofrenie”, potrivit Diva Hair. (cine-i Diva Hair asta???… ca in studii medicale nu gasesc)

Englezii sunt foarte rigurosi in studiile lor si ofera date cat mai exacte, nu de genul „a făcut multe victime” … faptul ca un anumit tip de virus H3N2 poate afecta memoria pe termen lung,  LA SOARECI (nu s-a studiat la om) dar crește și riscul de a dezvolta depresie, autism și schizofrenie… iar „poate” nu exita intr-un studiu medical exact. Parerea mea: fake news.

Deci va propun sa nu ne mai panicam ca-n povestea cu drobul de sare pus pe soba si care chipurile va cadea peste patutul copilului, strivindu-l! Muta , Doamne iarta-ma,  patul copilului de sub drobul de sare, ca oricum locatia sarii puse pe soba n-o mai analizez. Sau, drobul ala de sare era un gen de lampa d’asta din zilele noastre din sare tocmai din Hymalaia, care prin incalzire… bla, bla; ca sa ne spalam singuri cu apa calduta cu un pic de sare nu mai putem, sau macar cu  banalul ser fiziologic (apa +NaCl) sa facem o curatare a cavitatilor nazale.

Si daca tot e apa in propozitie, sa nu uitam sa ne spalam un pic mai des pe maini, mai ales daca venim de afara.

Nu iesiti dimineta cand e foarte frig si umezeala (ceata) din casa (gasiti magazine deschise non-stop); evitati aglomeratiile in spatii inchise (sali cinema, mall, autobuze); daca e musai puneti-va o masca de protectie (merge si un sal subtire, masca din farmacie nu ofera protectie mai mare… e doar mai scumpa), dar nu doar peste gura, si peste nas!

Cand cineva stranuta, tuseste, deplasati-va mai departe de el. Beti compot, fructe, citrice (fresh-uri), iaurtul si kefirul pe langa hidratare ajuta flora intestinala care are rol in imunitate. Ceaiurile de cimbru (rele la gust) au efect bronholitic dar si in imunitate (in farmacii este Baraka 100 mg la copii, 400 mg adulti). Eu nu cred in vitamine, dar daca va simtiti mai slabiti luati, dar cu masura. Cine nu s-a vaccinat dintre seniori ar fi trebuit sa o faca, dar repet, nu exista vaccin impotriva SARS-ului. Sa va zic: NU PLECATI IN CHINA! (in perioada aceasta)… „Nu-i momentu’ acu, nu-i momentu acu”… asta e reclama la Imodium (contra diareii).

Va invit insa dupa orele 11 sa faceti plimbari calme, in aer si sa va bucurati cat mai mult de soarele acestui ianuarie bland, cat o mai tine… si, agricultori, nu sariti pe mine ca n-a nins si graul a incoltit… domeniul asta nu-l stapanesc (dar se pare ca, da, semnaturile si pomii vor avea ceva de suferit).

Eu va propun un traseu agale si la indemna: Spit. Coltea – Sf. Gheorghe – catre Cocor (nu ratati aleea unde si actorii nostri au stele !!!) – magazinul Unirea, musai catre Cheiul Dambovitei, cu vedere catre Biblioteca Nationala.

Apa, pescarusi, rate salbatice, bancute unde sa va odihniti… eu asta am facut astazi si a fost minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts