SIVECO vrea să activeze seniorii prin două platfome online, ProMe și PaletteV2

SIVECO a lansat platforma online de mentorat intergenerațional ProMe – Professional Intergenerational Cooperation and Mentoring.

ProMe facilitează comunicarea și colaborarea între generații, oferind persoanelor mai în vârstă posibilitatea de a-și conserva capacitățile cognitive, de a se implica în viața socială și de a împărtăși tinerilor aflați la început de carieră din experiența lor profesională. Pe site ai două opțiuni de înregistrare, ca mentor (îndrumător) sau ca discipol, iar prin completarea a diverse câmpuri se creeaza conexiunile dintre cele două părți.

Un al doilea proiect online dezvoltat de SIVECO România este PaletteV2. Produsul final nu a fost lansat încă, proiectul fiind în derulare până în septembrie 2018. PaletteV2 seamănă întrucâtva cu ProMe, încurajând seniorii să participe activ în societate și creând conexiuni interumane. Așa cum este descrisă pe site-ul proiectului, platforma va avea funcționalitățile unei rețele sociale de tip Facebook/LinkedIn, înlesnind crearea de comunități virtuale bazate pe interese și nevoi comune. PaletteV2 se dorește a fi inclusiv o platformă de (re)cuplare a seniorilor la piața forței muncă.

Preocuparea SIVECO România pentru acest segment al populaței este generată de accelerarea procesului de îmbătrânire la nivel global. În acest context, este esențial ca oamenii în vârstă să rămână activi și să nu simtă că devin o povară pentru societate.

O prezentare video a platformei ProMe:

Linkuri utile: ProMe; PaletteV2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts