Dieta mediteraneană, bună pentru memorie; 5 semne ca vei face Alzheimer la bătrânețe

mersul pe jos

Sub două ore de mers pe săptămână îți poate prelungi durata de viață. Un nou studiu publicat de American Journal of Preventive Medicine arată că persoanele angajate în activități fizice moderate cel puțin 150 de minute pe săptămână se bucură de o sănătate mai bună, atât fizică, cât și psihică, informează Medical News Today. Studiul, condus de Alpa V. Patel, Ph.D., se centrează pe cea mai la îndemână activitate fizică pe care o putem practica fără nici un efort: mersul pe jos.

Dieta mediteraneană, bună pentru memorie. Un studiu publicat recent în JAMA Internal Medicine journal arată că cerealele integrale, peștele, legumele, uleiul de măsline și nucile sunt alimente esențiale benefice pentru memorie, notează Freedom Home Care.

Activități benefice pentru seniorii cu Alzheimer. Freedom Home Care enumeră 10 activități care, conform studiilor, îmbunătățesc viața seniorilor cu Alzheimer: Cititul; Muzica (fie că e ascultată sau cântată, de pildă într-un cor); Gătitul (pentru relaxare și stimulare cognitivă); Jocurile (performanța cognitivă, s-a arătat, e îmbunătățită chiar și de un joc precum bingo); Amintirile de demult (amintirile de demult sunt de multe ori vii; ajută un album foto); Grădinăritul (stimulează simțurile; o plimbare în grădina botanică e, de asemenea, indicată); Activități domestice și „pe lângă casă” (măturatul, împachetatul lucrurilor, orânduitul etc.); „Meșteritul”, bricolajul, coloratul, exprimarea artistică, în general; Voluntariatul și vizitele făcute prietenilor; Activitatea fizică.

Retailul – zguduit de criza de personal. „În acest sector există o fluctuație destul de mare. În afară de condițiile oferite candidaților, condiții care nu sunt foarte atractive pentru ei, expansiunea destul de rapidă a unor mari retalieri în piața din România generează un deficit de personal, o instabilitate a acestora la locul de muncă, și implicit, o scădere a calității pe partea de Customer Care”, spune Raluca Peneș, HR Coordinator la Smartree România, citată de wearehr.ro. Ea mai spune că marile companii din acest sector încearcă deja să găsească soluții alternative în selecția de personal, inclusiv prin apelarea la alte categorii de candidați, spre exemplu pensionari sau colaboratori part-time.

Ce conține salata ideală pentru o inimă sănătoasă? Pentru sănătatea sistemului cardiovascular este important să consumi alimente cu un conținut ridicat de potasiu, apă și magneziu, astfel că aceste componente regăsindu-se din plin în castraveți, poți să îi consumi cu cea mai mare încredere. Cea mai bună combinație pe care o poți face este să combini castravetele cu usturoiul, notează Click Sănătate.

5 semne ca vei face Alzheimer la bătrânețe. 1. Uiți lucruri pe care le faci zilnic. Este normal să uiți unde sunt cheile, iar acest lucru se întâmplă din cauza faptului că nu ai acordat prea mare atenție locului în care le-ai pus. Ar trebui să te îngrijorezi însă în momentul în care omiți să faci activități obișnuite, precum pregătirea cinei. 2. Te pierzi pe un traseu familiar. Persoanele care suferă de Alzheimer ar putea să uite unde sunt sau unde trebuie să ajungă, chiar și când se află în drum spre locul de muncă. Aceste simptome ar putea fi și un semn al demenței, dar apar mai frecvent la cei cu Alzheimer. Articolul, pe DivaHair.

Ce obiceiuri te îmbătrânesc prematur. Dacă ai observat că ai tot mai des un aspect fizic mult mai matur, atunci sigur faci una dintre greșelile de mai jos. Orice acțiune a ta atrage anumite consecințe, începând de la alimentele ce alegi să le consumi în fiecare zi până la felul în care dormi noaptea. Și asta din cauza faptului că dormitul pe burtă, spre exemplu, contribuie substanțial la accentuarea ridurilor în special cele din jurul ochilor, informează Click Sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts