Programul național „Generații”. Seniorii, chemați să ajute copiii

Programul naţional „Generaţii” al Fundației Principesa Margareta dezvoltă centrele de zi pentru copii defavorizați în centre intergeneraţionale.

Programul naţional „Generaţii” al Fundației Principesa Margareta dezvoltă centrele de zi pentru copii defavorizați în centre intergeneraţionale.

Programul presupune atragerea persoanelor în vârstă ca voluntari în activitățile socio-educative ale centrelor. Copiii au șansa de a-și face temele și de a învăța lucruri noi, iar seniorii vor (re)trăi sentimentul că sunt de folos în societate și că pot schimba în bine viața unor copii. „Generaţii” a debutat în 2015-2016 în 10 astfel de centre din țară, iar anul acesta va fi extins în București, apoi în Bacău și Brașov.

Centrele de zi cu servicii gratuite pentru cel puțin 30 de copii, din București și Ilfov, pot propune proiecte intergeneraționale până cel târziu 5 mai a.c. Copiii trebuie să fie înscriși într-o formă de învățământ și să aibă vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani. În plus, fiecare membru al familiei din care provin trebuie să aibă un venit mai mic de 1000 de lei lunar. Proiectele câștigătoare vor fi finanțate cu câte 8000 de Euro, din care 4000 Euro vor fi strânși în cadrul unei campanii de strângere de fonduri organizată de centru împreună cu Fundaţia Principesa Margareta a României. Detalii despre program și competiția de proiecte pot fi obținute prin telefon 021.312.30.35 sau e-mail anca.sohorca@principesa.ro.

Providence Health & Services este cel mai mare furnizor privat de servicii de sănătate din statul american Washington. Printre cele câteva zeci de spitale și centre de servicii administrate se numără așa-zisul The Mount, din orașul Seattle. Este căminul a peste 400 de seniori care au nevoie de îngrijire și a 125 de copii beneficiari ai unui program intergenerațional de învățare. Peste 40% dintre seniorii americani sunt izolați social, singurătatea conducând deseori la depresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts
Read More

Cluburile Generații pentru viață sănătoasă cooptează mentori și voluntari seniori pentru copii

30 de seniori, invitați ca voluntari pentru a dezvolta abilități și obiceiuri sănătoase, cât și pentru a oferi pregătire școlară și vocațională copiilor; 200 de copii beneficiari ai activităților intergeneraționale pe teme de nutriție, igienă, sport și relații, în cadrul a 5 centre sociale. Informații și înscrieri la numărul gratuit 0800.460.001 sau pe website-ul www.intergenerational.ro