fond voluntariat seniori fond voluntariat seniori

Britanicii au lansat un fond de inovare civică pentru atragerea seniorilor în activități de voluntariat

Guvernul britanic publică anual un studiu numit Community Life Survey despre cât de generoși mai sunt englezii în timp și bani. Editia de anul acesta a studiului arată că englezii nu mai fac voluntariat ca altădată. Față de acum trei ani, de pildă, numărul de voluntari a scăzut cu 10%. A scăzut numărul de voluntari de 25-34 de ani și de 50-64 de ani.

Cum și la ei, ca și la noi, grupul țintă favorizat de programele de finanțare sunt tinerii, englezii s-au gândit la un fond numit Connected Communities Innovation Fund, lansat de curând în parteneriat cu Fundația Nesta. Fondul va finanța distinct proiecte de mobilizare a persoanelor de 50+ în activități de voluntariat. Se caută proiecte inovative care să îi atragă pe britanici în comunitate. Proiectele care presupun conectarea interumană și transferul online de experiență și cunoștințe sunt și ele încurajate.

Potrivit celei mai recente ediții a studiului generozității umane World Giving Index, Marea Britanie este a 30-a țară din punct de vedere al implicării oamenilor în activități de voluntariat. România este a 125-a țară din cele 139 participante la studiu.

Detalii despre fond, AICI.

Foto: twitter.com/nesta_uk 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *