„Oricine se oprește din învățat este bătrân, indiferent dacă are 20 sau 80 de ani”

invatare varstnici

„Diverse studii arată că mintea noastră are nevoie de provocări în fiecare zi și că, dacă învățăm permanent, o menținem sănătoasă și tânără. De fapt, s-a demonstrat că vârstnicii care învață ceva nou sau își dedică unei activități educative sunt mai feriți de boala Alzheimer sau demență senilă.

Cercetătoarea Ellen Byalystock a arătat, într-un studiu realizat în 2007, că faptul de a fi bilingv ar putea întârzia apariția demenței cu până la patru ani.

Este deci timpul să începem să învățăm ceva nou. (…) În ziua de azi posibilitățile sunt atât de variate , încât vei găsi repede ceva potrivit pentru tine:

  • Cursuri online sau față în față. (…)
  • Biblioteci – s-au modernizat și ele și organizează cursuri și ateliere accesibile tuturor.
  • Centre culturale – aici vei găsi cursuri interesante pentru toate vârstele și gusturile.
  • Do it yourself. Mai nou, este la modă să înveți singur, urmărind tutoriale pe internet, cum să meșterești sau să confecționezi lucruri interesante și originale. Poți să-ți pui în practică cele mai năstrușnice idei.

Așadar, nu contează dacă vrei să dai formă unui bonsai, să practici yoga sau să vorbești franceza; important este să îți menții creierul activ, ca să nu „ruginească”.

„Oricine se oprește din învățat este bătrân, indiferent dacă are 20 sau 80 de ani. Cei care învață permanent rămân tineri”, spunea Henry Ford.

Extras din cartea Platon pentru visători, de Allan Percy, apărută la Editura Herald

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts