Jocuri serioase pentru stimularea cognitivă și creșterea calității vieții persoanelor cu Alzheimer

Societatea Română Alzheimer a organizat săptămâna trecută, la București, evenimentul de multiplicare a proiectului Erasmus+ AD-GAMING care se încheie la finalul lunii august 2018.

Peste 20 de profesioniști care lucrează cu persoane diagnosticate cu boala Alzheimer, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și centrale și aparținători, au fost informați despre platforma de formare on-line AD-GAMING, care oferă posibilitatea utilizării așa-numitelor jocuri serioase sau jocuri de formare (aplicații și jocuri digitale) pentru stimularea cognitivă și creșterea calității vieții persoanelor diagnosticate cu boala Alzheimer. Platforma oferă resurse gratuite în acest sens ce pot fi utilizate cu rezultate pozitive de îngrijitorii familiali și profesioniștii din domeniu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Proiectul AD-GAMING a urmărit, așadar, să identifice o serie de jocuri de formare adaptate la nevoile specifice ale persoanelor afectate cu simptome ușoare sau moderate; să dezvolte competențele digitale și tehnologice ale persoanelor diagnosticate cu Alzheimer, ale familiilor și îngrijitorilor acestora pentru utilizarea adecvată a acestor jocuri; să crească astfel incluziunea sociala a persoanelor diagnosticate cu Alzheimer, permițându-le acestora sa fie active în comunitățile lor.

Proiectul AD-GAMING este dezvoltat de un consorțiu format din entități cu specializări complementare din cinci țări europene (Spania, România, Slovenia, Grecia, Marea Britanie), dedicate îmbunătățirii vieții persoanelor diagnosticate cu boala Alzheimer.

Conform Raportului Asociaţiei Mondiale Alzheimer, în 2015, la nivel mondial, au fost diagnosticate cu demenţă Alzheimer peste 46 de milioane de persoane, estimându-se că în 2050 numărul bolnavilor va depăşi 100 de milioane.

Resursele și jocurile AD-GAMING pot fi accesate AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts