Întâlnirea dintre două generații

scrabble carp omenia

Sau întâlnirea dintre două lumi total diferite. Cam ăsta a fost gândul meu când am auzit prima dată de acest proiect la facultate unde trebuia să purtăm o conversație cu un senior de peste 60 de ani care folosea WhatsApp.

Prima dată mi s-a părut că sună ca o misiune imposibilă, în mare măsură deoarece în urma interacțiunilor pe care le-am avut cu bunicii mei și cu prietenii lor, aceștia nu erau interesați de tehnologie, aplicații ș.a.m.d..  Asta poate și din cauza orașului mic în care m-am născut.

La recomandarea doamnei profesoare, am contactat-o pe Andreea, o persoană cu un vibe pozitiv care a răspuns cu entuziasm cererii mele și care mai apoi m-a introdus în „cea de a doua lume”. Dacă Andreea a fost „călăuza” care mi-a arătat drumul, pot spune că Meri mi-a fost „ghid”. Meri este persoana care mi-a arătat că de fapt lumile noastre nu sunt atât de diferite pe cât credeam eu la început.

Meri face parte din Asociația CARP Omenia unde, după spusele ei, și-a găsit o a doua familie, „frații de ghidușii” alături de care își petrece timpul liber. Activitatea lor preferată este scrabble și nu am putut să nu observ bucuria pe care le-o oferă acest joc, dar și corectitudinea atunci când vine vorba de respectarea regulilor, înțelegerea și calmul de care dau dovadă. De ce am spus că lumile noastre nu sunt diferite? Meri face parte dintr-o asociație de persoane frumoase alături de care participă la diverse activități și socializează. Exact asta facem și noi, studenții, din dorință de apartenență, învățare și socializare – ne înscriem în diverse asociații studențești.

Am rămas plăcut surprinsă când am auzit că din dorința de dezvoltare personală fac și diverse cursuri. Meri mi-a povestit că de curând a făcut cursuri de numerologie, iar împreună cu ceilalți membri ai asociației face cursuri de limba engleză săptămânal, conversând atât oral, cât și în scris, ajutați de diverse aplicații. În final se pare că misiunea imposibilă nu a fost chiar atât de dificilă, iar tinerii și seniorii nu sunt atât de diferiți pe cât mă așteptam. Deși la început nu părea deloc un proiect atractiv, acum pot spune că este singurul care mi-a dat o stare de bine și datorită căruia am putut să dăm teoria de la facultate pe niște experiențe și trăiri reale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts