Finanțări PMB pentru proiecte sociale pe fugă

finantari servicii sociale

Primăria Municipiului București a lansat un apel pentru propuneri de proiecte ale organizațiilor neguvernamentale, în baza unei hotărâri adoptate anul acesta, pe 17 mai. Proiectul de hotărâre inițial prevedea acordarea de finanțări nerambursabile pentru activităţi de interes local în domeniul cultură, protecţia mediului înconjurător, activităţi de tineret. După ședința de dezbatere publică, din 8 august, cele 3 domenii de mai sus au fost înlocuite de „domeniul social”. Pe lângă organizațiile non-profit, pot aplica și cultele religioase recunoscute oficial în România. Condiția e ca solicitanții să fie acreditați și, după caz, licențiați ca furnizori de servicii sociale.

Proiectele se depun până în 11 octombrie a.c., ora 16:30, la Registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (Str. Constantin Mille, nr. 10 , sector 1, Bucureşti). Rezultatele evaluării se vor anunța după câteva zile, pe 15 octombrie (în aceste condiții, selecția propunerilor s-ar putea face pe principiul competitiv „primul venit, primul servit”), iar proiectele trebuie finalizate până la 15 decembrie a.c. În Ghidul Solicitantului nu se interzice depunerea de proiecte deja implementate sau în curs de implementare.

Sunt așteptate proiecte/activități de dezvoltare și diversificare a serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile; de promovare a drepturilor și libertăților fundamentale ale acestor persoane; de prevenire și combatere a discriminării; de incluziune a persoanelor supuse riscului marginalizării; de reinserție pe piața forței de muncă etc. Se finanțează inclusiv efectuarea de studii, cercetări, prognoze în domeniul social.

Solicitanții pot aplica în parteneriat cu alte ONG-uri (acreditate/licențiate ca furnizori de servicii sociale), cu instituții de învățământ și chiar cu alte persoane fizice care pot participa la pregătirea și implementarea proiectului.

Suma totală alocată pentru anul 2018 este 576.000 lei, iar valoarea totală eligibilă a unui proiect este cuprinsă între 9000 și 90.000 lei.

Toate documentele referitoare la acest apel pot fi consultate AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts