Consultații oftalmologice și ochelari pentru vârstnicii Aşezământului social „Sfânta Varvara” Baia de Arieş

ochelari varstnici

Aşezământul social „Sfânta Varvara” Baia de Arieş a oferit consultaţii oftalmologice gratuite copiilor şi vârstnicilor pe care îi ocroteşte, dar şi locuitorilor aflaţi pe raza oraşului Baia de Arieş. Campania a avut ca scop depistarea precoce de către medici specialiști a tulburărilor de vedere şi corectarea lor. Vârstnicii așezământului au primit ochelarii corespunzători din partea centrului.

Așezământul „Sfânta Varvara” a fost înfiinţat în anul 2002 pentru a răspunde nevoilor de asistenţă socială ale persoanelor vârstnice şi ale copiilor din comunitate, prin intermediul a două servicii: un Centru de zi pentru copii şi Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice oferă sprijin unui număr de 29 de oameni. Aceştia primesc îngrijire la domiciliu, o masă caldă, sunt ajutaţi la activităţile de bază din gospodărie, la curăţenia în casă, la cumpărături sau plata utilităților.

Centrul de zi pentru copii are 25 de beneficiari şi a fost înfiinţat cu scopul de a răspunde nevoii de educaţie continuă a copiilor care provin din familii cu o situaţie socio-materială precară din Baia de Arieş. Copiii vin după terminarea programului şcolar, servesc o masă caldă, îşi fac temele, participă şi la activităţi recreative, beneficiază lunar de consiliere socială şi şcolară, iar împreună cu familiile lor beneficiază şi de consiliere psihologică. De asemenea, copiii sunt orientaţi şcolar de către psiholog pentru a-şi alege o profesie ţinând cont de performanţa şcolară şi capacitatea lor de a învăţa.

Aşezământul social “Sfânta Varvara” din Baia de Arieş funcţionează în cadrul reţelei sociale a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts
Read More

Cluburile Generații pentru viață sănătoasă cooptează mentori și voluntari seniori pentru copii

30 de seniori, invitați ca voluntari pentru a dezvolta abilități și obiceiuri sănătoase, cât și pentru a oferi pregătire școlară și vocațională copiilor; 200 de copii beneficiari ai activităților intergeneraționale pe teme de nutriție, igienă, sport și relații, în cadrul a 5 centre sociale. Informații și înscrieri la numărul gratuit 0800.460.001 sau pe website-ul www.intergenerational.ro