Fundația Principesa Margareta a României a lansat o nouă rundă de finanțare a proiectelor organizațiilor neguvernamentale care dețin un centru de tip after-school cu servicii sociale pentru copii (rural sau urban), cu o activitate de cel puțin 1 an și sediul operațional în județele Brașov, Cluj și Dâmbovița.
Programul „Generații” are ca scop transformarea centrelor sociale de tip afterschool în centre intergeneraţionale prin implicarea persoanelor vârstnice din comunitatea locală ca voluntari în sprijinul copiilor. Astfel, se va stimula solidaritatea și interacțiunea între generații, schimbul de valori și cunoștințe între copii și vârstnici, pe baza unei metode de lucru și a manualului de formare oferite de Fundaţia Principesa Margareta a României.
Finanțarea nerambursabilă este de 8,000 Euro, bani destinați gestionării voluntarilor vârstnici și implementării activităților intergeneraționale pe perioada unui an școlar. Jumătate din sumă reprezintă o finanțare directă pentru centrul selectat; cealaltă jumătate va fi strânsă din comunitate cu sprijinul Fundațiile Comunitare locale. În această rundă de finanțare, vor fi acordate 4 granturi.
Aplicațiile sunt așteptate în perioada 24 – 28 septembrie la adresa de email anca.godini@principesa.ro. Formularul de proiect poate fi descărcat AICI.
Programul Generații este implementat de Fundația Principesa Margareta a României cu sprijinul financiar al Raiffeisen Bank. În edițiile anterioare, 15 centre de zi au devenit intergeneraționale în județele Alba, Bacău, Brașov, București, Covasna, Galați, Mureș, Prahova.
Înființată în 1990 de Majestatea Sa Margareta a României împreună cu tatăl său, Regele Mihai I, Fundația Principesa Margareta a României este una dintre organizațiile neguvernamentale de elită care contribuie la dezvoltarea societății civile din România. De peste 28 de ani, Fundația Principesa Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundația a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, contribuind astfel la reînnoirea spirituală și socială a României.