Care to Entrepreneurship – un proiect Erasmus+ pentru cultivarea abilitatilor antreprenoriale ale tinerilor ingrijitori

ingrijitori

”C2E – Care to Entrepreneurship” este un proiect Erasmus+ de Parteneriat Strategic in domeniul Tineretului, finantat de Comisia Europeana prin Agentia Nationala pentru Erasmus+ din Marea Britanie, cu o durata de 2 ani (01.04.2018 – 31.03.2020).

Se estimeaza ca in Europa exista mai mult de 100 de milioane de ingrijitori – persoane care pot avea grijă constant de un copil, un bolnav, un varstnic sau o persoana cu dizabilitati. Această cifra reprezinta aproximativ o cincime din intreaga populatie europeană. Marea majoritate a acestora sunt tineri, in principal fete.

Conform statisticilor la nivel european, ingrijitorii tineri se confrunta cu obstacole in calea educatiei, formarii si ocuparii pe piata muncii. Ei dobandesc in munca lor o serie de abilitati si competente care, cu sprijinul potrivit, ii pot conduce la dezvoltarea propriilor afaceri sociale si a activitatilor antreprenoriale, intr-o Europa marcata de un nivel ridicat al somajului in randul tinerilor. In acest context, antreprenoriatul social reprezinta o solutie viabila de (auto)ocupare care faciliteaza accesul tinerilor ingrijitori pe piața fortei de munca, contribuind totodata la bunastarea comunitatii prin rezolvarea problemelor sociale presante.

Scopul proiectului

Raspunzand prioritatilor Agendei de la Lisabona si Strategiei Europa 2020 care promoveaza antreprenoriatul ca element cheie al unei cresteri inteligente, durabile si favorabile incluziunii, C2E vizeaza tinerii ingrijitori in varsta de 18-30 de ani, cu accent deosebit pe tinerele provenite din familiile cu venituri mici, pentru cultivarea abilitatilor lor practice, creative si antreprenoriale, in scopul ocuparii pe piata muncii.

Rezultate principale

  • elaborarea unor instrumente educationale si de formare in proiect pe baza experientei si a cunostintelor practice ale ingrijitorilor tineri;
  • dezvoltarea de noi programe si cursuri de instruire (prin intermediul unei platforme online si fata in fata) pentru ingrijitorii tineri, prin care sa-si dezvolte cunostintele si competentele necesare pentru a deveni antreprenori sociali
  • testarea si implementarea acestor programe in Marea Britanie, Grecia, Italia, Romania si Belgia;
  • promovarea rezultatelor comparative obtinute in tarile partenere, pentru consolidarea practicilor si politicilor in UE.

Proiectul este implementat de IARS International Institute UK in parteneriat cu 4 organizatii europene:

Kentro Merimnas Oikogenieas Paidiou – KMOP (Grecia);
Asociația Habilitas – Centru de Resurse și Formare Profesională (Romania);
Anziani e Non Solo – ANS (Italia);
Diesis Coop (Belgia).

Site-ul proiectului: www.c2eproject.org
Pagina de Fb a proiectului: /c2eproject

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts
Read More

Pretendentul

Merg într-o dimineață cu tramvaiul doar până la bulevardul Mărășești și de acolo voi lua autobuzul 381 care…