Seniori activi pe piața muncii

Seniori activi pe piata muncii
Seniori activi pe piața muncii

Trei organizații neguvernamentale partenere, Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), Asociația CSR Nest și Asociația Magic Seniors, au lansat de curând un proiect pentru oamenii aflați la vârsta de argint care vor să (mai) muncească, să se simtă valorificați și să fie răsplătiți pentru ceea ce știu să facă.

Proiectul se numește „Seniori activi pe piața muncii” și este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Până la finalul lunii decembrie a acestui an vor fi organizate 6 întâlniri interactive cu seniori din centrele de servicii sociale din București, pentru a afla care sunt nevoile lor, ce și-ar dori de la un angajator, ce și-ar dori să facă, în ce condiții. Vor fi abordați apoi angajatorii – companii și agenții de resurse umane cărora li se va comunica că există oameni care vor și pot fi activi pe piața muncii și după pensionare. În final, pentru a împăca cererea și oferta, va fi dezvoltată și promovată platforma online, jobs.seniorul.ro, care va contribui la creșterea gradului de ocupabilitate a seniorilor și a calității vieții acestora.

Primele 3 întâlniri cu seniorii au avut deja loc la Centrul de zi Omenia (Asociația C.A.R.P. Omenia), Clubul Seniorilor din Sectorul 4 și Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu”, Sector 6. La aceste întâlniri au participat peste 60 de oameni cu experiență de-o viață, iar alături de ei au fost invitați ca speakeri Prof. univ. dr. Alecxandrina Deaconu – A.S.E., Facultatea de Management, și Violanda Popa, Customer Relationship Executive la Brightway.

„Seniori activi pe piața muncii” este al 4-lea produs integrat în programul Seniorul.ro, alături de Visele bătrânilor, Senior Karaoke și Revista Seniorul. Prin toate aceste proiecte, Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), Asociația CSR Nest și Asociația Magic Seniors pledează pentru o îmbătrânire activă și demnă în România.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. 

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

2021. Un nou Început

Ne pregătim împreună cu studenții de la Group DeCeRP (Facultatea de Litere, Universitatea București) pentru relansarea proiectului „Visele…