Motivul pentru care fructele si legumele „urate” sunt de fapt cele mai frumoase

nutritie alimente

Avand micile lor defecte, strambe, cu pete sau coaja incretita, s-ar putea sa nu fie cele mai atragatoare, dar aceste fructe si legume, adesea trecute cu vederea pe culoarul magazinului in favoarea celor fara cusur, ar putea fi cheia rezolvarii problemei resturilor alimentare a Australiei – ajutand in acelasi timp talia si buzunarul portofelului.

In timpul Saptamanii Nationale a Nutritiei, australienii sunt indemnati sa adauge aceste ,,urate’’ sau ,,imperfecte’’ legume in cosul de cumparaturi si sa nu arunce fructele imbatranite de saptamana trecuta – toate acestea pentru a creste consumatia alimentelor proaspete din Australia si pentru a reduce risipa alimentara.

Mai putin de 4% de australieni mananca cantitatea recomandata de 5 portii de legume pe zi si doar 1% din copii. Conform Nutrition Australia, mai mult de o treime din cosurile de gunoi din bucatariile noastre contin resturi alimentare – practic, bani aruncati la gunoi. Aproximativ 40% din cantitatea deșeurilor sunt de natura alimentara, iar o locuinta australiana irosește, in medie, o mie de dolari anual, suma ajungând la 20 de miliarde la nivel național, anual.

In 2015, supermarketul Woolworths a introdus pe piata alimentara gama sa de legume si fructe imperfecte, Odd Bunch (Gasca ciudata), avocado, rosiile, merele si lamaile fiind cele mai populare alegeri ale cumparatorilor pana acum. De cand a fost lansata aceasta gama, Woolwoths a comercializat peste 130 de milioane de kilograme de fructe si legume „ciudate”, iar cererea continuă sa creasca.

Intr-un alt lant de magazine, Coles, clientii pot cumpara la sac fructe si legume „urate” si proaspete la preturi reduse, ca parte a programului „Sunt perfect”.

Sursa: https://www.thesenior.com.au

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts