senior karaoke start ong senior karaoke start ong

Senior Karaoke. Cântăm împreună!

Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), organizație neguvernamentală cu activități dedicate creșterii coeziunii și acțiunii interumane în comunitate, derulează începând cu 15 aprilie proiectul „Senior Karaoke. Cântăm împreună!”, finanțat prin Start ONG. Proiectul vizează întărirea solidarității intergeneraționale și intracomunitare pe baza unei pasiuni comune care oferă o stare de bună dispoziție – muzica.

Astfel, în lunile mai – august 2019, GEAC va organiza 4 întâlniri de karaoke cu invitați din comunitate într-un spațiu destinat acestui tip de evenimente din București – Viilor Pub. „Viorile întâi” ale acestor întâlniri vor fi 24 de seniori cărora ne dorim să le facem viața mai frumoasă la această vârstă și 24 de tineri cu o viață nu tocmai ușoară până la acestă vârstă. Așadar, 48 de beneficiari de servicii selectați cu sprijinul DGASPC-urilor și al ONG-urilor relevante din București-Ilfov.

Prin Senior Karaoke, propunem un model nou de terapie (ocupațională) prin muzică, în comunitate, dedicat în primul rând persoanelor de vârsta a 3-a (care se simt) singure și care au nevoie de conexiune socială. Proiectul este o extindere a platformei Seniorul.ro, care include până în prezent Revista Seniorul, Visele bătrânilor și Senior Jobs. Prin acest program, derulat în parteneriat cu Asociația CSR Nest, ne-am angajat să intervenim la nivelul a trei dimensiuni interconectate care influențează starea de bine și calitatea vieții seniorilor: sănătatea emoțională și psihică; securitatea financiară; sănătatea socială.

Senior Karaoke este unul dintre cele patru proiecte câștigătoare în cadrul primului apel de proiecte al programului de finanțare Start ONG, la categoria 1000 – 5000 euro.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de Facebook, Seniorul.ro, și pe site-ul karaoke.seniorul.ro. Imnul proiectului, în stil karaoke, a fost compus de unul dintre tinerii beneficiari (DGASPC Sector 1) și poate fi ascultat aici: https://youtu.be/T_cQne680_s

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *