Printre piese de scrabble și povești ale seniorilor din București

scrabble magic seniors

„Viitorul sună bine”… cred că așa aș putea rezuma ce am văzut în cluburile de seniori din București. De ce?!

E posibil să fie următoarea întrebare de pe buzele tuturor, pentru că într-o Românie în care vârstanicii sunt neglijați și marginalizați de sistem/societate, aici am întâlnit oameni frumoși, aflați la vârsta pensionării, deținători a o multitudine de povești și atitudini pe care am fost bucuroasă să le ascult.

Una dintre activitățile desfășurate de aceștia este jocul (re)creativ de scrabble. Un joc căruia în trecut nu îi ofeream atenție, însă după aceste vizite și chiar participare împreună cu vârstnicii mi-am dat seama de complexitatea acestuia, de vocabularul necesar și de antrenamentul psihic pe care îl implică. Totodată, acest joc implică o doză mare de competitivitate care îi ajută pe seniori să se mențină activi, să socializeze, să se bucure de relațiile de prietenie pe care le formează, să se bucure de viață pentru că, da, „jocul de scrabble prinde viață”, odată ce urmărești partidele jucate de ei. „Jocul de scrabble prinde Viață” este titlul proiectului Asociației Magic Seniors care asta își dorește, să introducă o nouă activitate relaxantă și stimulativă în cluburile de seniori.

De admirat este și corectitudinea acestora atunci când vine vorba de respectarea regulilor jocului, atractivitatea manifestată pentru joc și chiar rapiditatea calculelor efectuate și vocabularul dezvoltat pe care îl posedă.

Sentimentele care m-au încercat pe tot parcursul acestor observații au fost de uimire, recunoștință, bucurie pentru aceste persoane care savurează din plin momentele simple pe care le oferă viața (reprezentate de câștigarea unui joc de scrabble), multitudinea de informații pe care le-au acumulat de-a lungul timpului și explozia de energie și pozitivitate emanate, energie care m-a făcut de multe ori să uit că mă aflu printre persoane care poate au nepoți de vârsta mea.

În încheiere, pot afirma cu sinceritate că m-aș întoarce oricând pentru a mai participa la un joc de scrabble, pentru a învăța din poveștiile de viață ale acestor oameni frumoși. Pentru mine, această experiență reprezintă o confirmare a faptului că pofta de viață a seniorilor este molipsitoare și că jocul de scrabble își merită poziția în cadrul competițiilor naționale alături de jocul de șah.

Pentru a vedea mai de aproape ce se întâmplă, vă invit pe pagina de Fb Magic Seniors 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts