Să furăm arta gătitului de odinioară de la bunicii singuri

niciodata singur bucate uitate

UPDATE: Evenimentul „Atelier de Bucate uitate” din 9 martie va fi reprogramat, din motive obiective, la o dată ulterioară.

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor invită bucureștenii, vineri, 9 martie, de la ora 19:00, la CulinaryON , pentru a fura meseria gătitului de altădată la primul „Atelier de bucate uitate… ca la bunica acasă”.

Invitații vor (re)descoperi, alături de Chef Mihai Chelaru (Head Chef CulinaryON), cum se fac urzicile bătute cu ceapă prăjită, pâinea de casă tradițională sau mucenicii tradiționali, dar și cotletul de miel cu piure prăjit de cartofi și sos de hrean.

O cămară cu bunătăți – compoturi de casă și siropuri tradiționale – va fi deschisă pe toată durata evenimentului, iar atmosfera va fi asezonată cu momente surpriză.

Beatrice Culda, Director Executiv Niciodată Singur

De fiecare dată căutăm modalități inedite de a valorifica experiența și îndemânarea vârstnicilor noștri. E păcat ca generațiile ce vin să uite rețete valoroase transmise din moși-strămoși. Foarte puțini dintre noi își mai amintesc de atmosfera caldă „de la bunica acasă” – acolo unde mereu primeam mâncare delicioasă, unde râdeam cu poftă și unde descopeream aventuri la tot pasul. Asta încercăm să recreăm împreună cu prietenii de la CulinaryON: un atelier de gătit cu iz de copilărie […]

„Atelier de bucate uitate…” este caritabil. Fondurile strânse din donații susțin programele asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor în acest an. Cu ajutorul a peste 200 de voluntari, organizația oferă suport moral, dar și ajutor practic și material persoanelor în vârstă din țară (peste 1000), care se confruntă cu singurătatea, izolarea socială sau sărăcia. Statisticile arată că, în prezent, unul din doi vârstnici din România se simte singur sau inutil.

Rezervări și bilete / Eveniment Facebook

Participarea la atelier se face printr-o donație minimă de 290 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts