România a fost confirmată ca membru al organizației europene COST. Fundația Ana Aslan Internațional coordonează rețeaua națională pentru Acțiunea GoodBrother

Luiza Spiru

România a fost confirmată în data de 7 mai a.c., ca membru în organizația europeană COST, organizație de finanțare pentru crearea de rețele de cercetare, iar Fundația Ana Aslan Internațional, prin Profesor dr. Luiza Spiru, este coordonatorul rețelei naționale de cercetare pentru Acțiunea GoodBrother.

Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru, Președintele Fundației Ana Aslan Internațional, a participat la scrierea propunerilor celor două acțiuni COST – GoodBrother și NET4AGE-FRIENDLY, și a fost invitată de Secretariatul Național COST să fie membru în Comitetul de Management al acestor Acțiuni și să coordoneze rețeaua națională de cercetare COST pentru Acțiunea GoodBrother.

Alături de Universitatea Politehnica București, Fundația Ana Aslan Internațional va participa la ambele Acțiuni COST. 

GoodBrother – Acțiune COST coordonată la nivelul rețelei naționale de către Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru 

GoodBrother – Network on Privacy-Aware Audio- and Video-Based Applications for Active and Assisted Living vizează îmbunătățirea sănătății, a calității vieții și a bunăstării persoanelor în vârstă, cu deficiențe și fragilitate, prin dispozitive și accesorii specializate pentru persoanele asistate și îngrijitorii profesioniști și informali.

Comitetul de Management al Acțiunii GoodBrother este format din:

  • Prof. univ. dr. Luiza Spiru, din partea Fundației Ana Aslan Internațional, principalul coordonator al acțiunii GoodBrother și coordonator al rețelei naționale
  • Prof. univ. Dr. Ing. Irina Georgiana Mocanu, din partea Universității Politehnica București, coordonator GoodBrother
  • Șef de lucrări, dr. Ioana Ioancio, din partea Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București
  • Titus BALAN – Universitatea Transilvania Brașov

Organizația europeană COST

COST – Cooperare europeană în domeniul cercetării științifice și tehnice, este o rețea interguvernamentală formată din 38 de țări membre: Albania, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Olanda, Republica Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Scopul acestei asociații este să sprijine cooperarea științifică și tehnologică a cercetătorilor din Europa și să facilitează progresele științifice inovatoare și consolidarea capacităților de cercetare și inovare din Europa.

COST oferă oportunități de creare de rețele pentru cercetători și inovatori, pentru a consolida capacitatea Europei de a aborda provocările științifice, tehnologice și sociale, având 3 priorități strategice:

  • Promovarea și diseminarea excelenței
  • Promovarea cercetării interdisciplinare în știința avansată
  • Încurajarea și reținerea tinerilor cercetători și inovatori

Pentru mai multe detalii privitor la cele două Acțiuni COST accesați link-urile de mai jos:

https://www.cost.eu/actions/CA19121/#tabs|Name:overview

https://www.cost.eu/cost-action/international-interdisciplinary-network-on-smart-healthy-age-friendly-environments/#tabs|Name:overview

Articol publicat pe site-ul Fundației Ana Aslan Internațional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts