Construcția Enayati Medical City ar putea fi gata în noiembrie

enayati medical city

Invitat recent la întâlnirile online cu oameni de afaceri, Forbes Forward, fondatorul rețelei de sănătate Regina Maria, Wargha Enayati, a vorbit despre stadiul complexului medical Enayati Medical City.

Localizat în nordul Capitalei, Enayati Medical City este primul oraș medical construit după 1989 în România, întins pe o suprafață de 35.000 de metri pătrați.

Acest proiect îmbină pentru prima oară un spital integrat de oncologie și recuperare cu un centru rezidențial și de îngrijire pentru seniori. Spitalul este dotat cu 100 de paturi și are toate funcțiunile necesare: ambulatoriu, chirurgie, chimioterapie, radioterapie și medicină nucleară imagistică, laborator. Centrul rezidențial si de îngrijire pentru seniori are peste 130 de locuri, iar îngrijirea seniorilor se va face pe etaje dedicate, în funcție de gradul de nevoi: apartamente pentru vârstnici independenți; apartamente pentru vârstnici asistați; reabilitare pe termen scurt și lung; Alzheimer; îngrijire paliativă. În plus, centrul va oferi servicii conexe: farmacie; centru SPA; sală de conferințe multifuncțională; capelă multiconfesională; magazine; frizerie & coafor; restaurant & cafenea.

Aproape 400 de muncitori lucrează în acest moment pe șantier. „Programul nostru trebuia să fie finalizat în octombrie, dar eu sper ca până în noiembrie clădirea să fie gata. Din punctul acesta de vedere sunt bucuros, dar ne gândim dacă în continuare puterea de cumpărare va fi aceeași pentru că este un loc scump pentru un vârstnic. În plină pandemie suntem singurii în România care construim un spital de aceste dimensiuni iar pentru mine este un sentiment satisfăcător” a declarat Wargha Enayati la întâlnirea online organizată de Forbes.

Într-o societate cu peste 5,5 milioane de pensionari doar 15.000 de vârstnici peste 65 ani au acces la centre pentru vârstnici, cele mai multe fiind private! Statul nu investește aproape deloc în îngrijirea generațiilor vârstnice. Enayati Medical City va putea oferi o alternativă și va deschide piața serviciilor integrate pentru seniori, crescând competiția și forțând poate și statul să gândească o strategie. (Wargha Enayati, Stirile Protv)

În România sunt 5,5 mil. de pensionari, iar numărul de locuri din centrele pentru vârstnici este de 15.283, cele mai multe în centre private.

Sursa foto: LinkedIn (Enayati Medical City)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts