13 remedii împotriva îmbătrânirii; O viață sexuală activă ar putea intensifica activitatea cerebrală la vârstnici

13 remedii împotriva îmbătrânirii. Elixirul vieții veșnice nu există decât în povești. Cu toate acestea, putem să adoptăm strategii înțelepte care să ne ajute să nu ne golim prea repede capitalul de tinerețe și sănătate, scrie Formula AS (6 – 13 iulie 2017), recomandând 13 remedii împotriva îmbătrânirii: 1. Fără păcate; 2. Acupunctura; 3. Masajele; 4. Fiți calmi; 5. Multe lichide; 6. Fiți fericiți; 7. Somn suficient; 8. Nici o zi fără sport; 9. Polenul și produsele apicole; 10. Nu uitați soarele; 11. Familia și prietenii; 12. Memoria; 13. Munca.

O viață sexuală activă ar putea intensifica activitatea cerebrală la vârstnici. O activitate sexuală mai frecventă a fost asociată cu o funcționare mai bună a creierului la adulții în vârstă. Potrivit cercetătorilor de la universitățile Coventry și Oxford, persoanele vârstnice care se implică în activități sexuale în mod regulat au rezultate mai bune la testele ce măsoară fluența verbală și capacitatea de percepție vizuală a obiectelor și spațiilor dintre acestea, informează romedic.ro.

Ce să mănânci ca să nu te mai trezești noaptea. Alimentația este un aspect foarte important pentru un somn profund toată noaptea, fără întreruperi. Beneficiile odihnei sunt nenumărate: te ajută să te menții fericită, creierul va funcționa la capacitate maximă, sistemul imunitar va fi întărit, îmbătrânirea pielii va fi întârziată, iar riscul producerii tensiunii arteriale și a declanșării bolilor de inimă va scădea. Iată vestea bună: poți să ajungi foarte ușor să te simți bine prin introducerea a nouă alimente în dietă, care îți cresc șansele de a avea un somn odihnitor, potrivit DivaHair.ro.

Primul semn al cataractei, principala cauză de orbire. Peste 70% dintre cei care ajung la această vârstă fac boala. Studiile arată că peste 70% din persoanele de peste 65 de ani vor dezvolta mai devreme sau mai târziu cataractă, principala cauză de orbire, din lume. Cataracta cauzează anumite tulburări vizuale. Printre acestea se numără: vedere tulbură, neclară sau dublă, disconfort vizual cauzat de lumina farurilor, a lămpilor sau a luminii soarelui, vederea neclară a culorilor, precum și trecerea frecventă de la ochelari la lentile de contact, potrivit doctorulzilei.ro.

Tinereţe fără bătrâneţe. Vârsta nu se măsoară în riduri, ci în starea de sănătate. Visăm la ea, dar, mai des decât ar trebui, ne imaginăm că a fi şi a ne simţi tineri după 50 de ani trebuie să fie rezultatul unui leac miraculos. Adevărul, certificat şi de specialiştii americani în nutriţie, e că azi, tinereţea nu se mai măsoară în câte riduri avem, ci în cât de sănătoşi şi cât de în formă ne simţim. Iar factorii cheie care decid dacă la 50 de ani vom arăta de 42 sau, mai de­gra­bă, de 65, sunt hrana sănă­toa­să, activitatea fizică şi… su­pli­mentele naturale. Nu ne vor oferi acea tinereţe veşnică pro­misă în poveste, dar ne vor ajuta să îmbă­trânim frumos şi sănătos. Asupra câtorva supli­mente anti-aging, specialiştii americani s-au pus unanim de acord. Vi le prezentăm în rându­rile de mai jos. Din fericire, au pătruns şi pe piaţa ro­mâ­nească şi se găsesc cu uşurinţă în farmacii, informează formula-as.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *