Prima zi de joi din Septembrie

amintiri seniori

Atunci când am primit un telefon și ni s-a povestit despre o întâlnire care celebrează 60 de ani de la finalizarea studiilor universitare, am zis „Da. Îmi doresc să fiu acolo”. Așa se face că în prima zi de joi din luna Septembrie am ajuns pe malul lacului Cișmigiu, la o masă mare, numai printre profesori, seniori activi ai prezentului.

Invitația de a participa la un astfel de eveniment a venit din partea doamnei Natalia Bratu, o doamnă despre care am mai povestit în trecut, pe care am cunoscut-o acum mai bine de un an de zile la Clubul Înțelepților din Sectorul 2 și pe care am reîntâlnit-o cu mare bucurie la Clubul Seniorilor „Codrii Neamțului”. O profesoară de Limba Română veselă, creativă și plină de inspirație în orice moment al zilei.

Cum a decurs întâlnirea? Plină de poezie, de epigrame, de muzică, de dans, de fotografii. 20 de absolvenți s-au bucurat de revedere și de amintiri. Iar în timp ce unii dintre ei sărbătoreau și 60 de ani de căsnicie, alții erau atât de entuziaști că au reușit și anul acesta să se adune în același loc, la aceeași masă, alături de colegii lor. Promoția anului 1959 s-a arătat a fi o promoție a studenților responsabili care puteau călători ore întregi cu trenul pentru a fi prezenți la o zi de sărbătoare, își puteau asculta poeziile unii altora, se puteau înțelege și, cel mai important, o promoție care se respecta pentru ceea ce fusese și continua să fie: o pătură a oamenilor intelectuali, o promoție de profesori, directori, inspectori, de oameni de cultură.

În patru ore, am aflat cine a scris cărți, cine a fost director de școală, cine a avut grijă de o școală a copiilor defavorizați, cine a fost repartizat la Târgu Mureș, cine a fost prieten cu Amza Pellea sau cine a fost la conducerea unui Centru Cultural. Timp de patru ore, restaurantul de pe malul lacului Cișmigiu s-a umplut de culoare. O culoare aparte, o culoare de 60 de ani care începuse deja să plănuiască următoarea întâlnire – în același loc, în aceeași formulă.

Despre prima zi de joi din luna Septembrie, despre doamna Natalia și despre aproximativ 20 de profesori seniori aș mai avea atât de multe de povestit, însă sărbătoarea din acea zi de joi, ne îndeamnă să ne înclinăm cu emoție în fața celor 60 de ani, să urăm din nou un „La mulți ani absolvenților!” și să îi mulțumim doamnei Natalia pentru că ne-a introdus într-o lume necunoscută și atât de plină de culoare!

Mulțumim promoției ‘59 pentru că ne-a primit cu brațele deschise la sărbătoarea lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts