Marea Britanie, printre țările cu cea mai mare segregare de vârstă

united for all ages intergenerational

Potrivit raportului „Împreună în 2020” publicat pe 7 ianuarie de organizația britanică United for All Ages (Uniți pentru toate vârstele), Marea Britanie este una dintre cele mai divizate țări din lume pe criteriul vârstei.

Una dintre cauze ar fi că populația în vârstă migrează din ce în ce mai mult în ultimii 10 ani către zonele rurale și urbane mici, în timp ce tinerii gravitează în jurul orașelor mari.  

Pentru stoparea acestei falii sociale care afectează calitatea vieții ambelor generații, United for all Ages pledează pentru implementarea cât mai multor proiecte care să aducă oamenii împreună.

Printre recomandările făcute în raport, se numără: crearea de 1000 de centre comunitare intergeneraționale până în 2030 în toată Anglia; deschiderea centrelor de îngrijire pentru seniori pentru activități comunitare; transformarea unor spații din școli în spații cu activități intergeneraționale; înființarea unui nou departament guvernamental care să stimuleze și să sprijine inițiativele intergeneraționale la nivel național; subvenții pentru îngrijitorii informali; adoptarea unei zile naționale a unității etc.

Sursa foto: United for All Ages

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts