Primarul general al capitalei ia niște vitamine care mă fac invidioasă. S-a apucat să consulte bucureștenii dacă aplică vinieta oxigen de la 1 martie 2020, după ce a mai amânat-o o dată. Dar nu asta e cea mai mare problemă. Problema principală e cum consultă această femeie cetățenii Bucureștiului, pe facebook. Și mai mult de atât, ne explică în prostia ei că a primit 15 k de mesaje pe fb dintre care 90% sunt contra vinietei.
Păi, măi, doamnă primar, mă și vă întreb și eu câteva lucruri, așa ca un simplu cetățean al Bucureștiului:
- De când este fb instrumentul de consultare publică? Și cine a stabilit asta? Și câți cetățeni ai Bucureștiului au cont de fb? Eu nu am!
- De când 15 mii de mesaje pot decide soarta unui act normativ intrat în vigoare și pe baza a ce?
- De ce nu s-au făcut analize de impact și consultări publice înainte să vă aruncați cu capul înainte și fără să judecați?
- Eu, deși sunt șofer domiciliat în București și cred ca o astfel de vinieta trebuie pusă în aplicare, că cam așa e prin foarte multe orașe civilizate din Europa asta, totuși nu am cont pe fb, deci am fost sărită de la consultarea asta de clasa a IV-a.
- Dintre cele 15 mii de persoane care au dat un mesaj pe fb la o postare pe contul primarului, câte sunt domiciliate în București? Și câte au mașini euro 4+ și câte sub euro 4? Aici o să fiți surprinsă să constatați că majoritatea se încadrează la categoria celor ce nu au domiciliu în București sau că dețin niște mașini pentru care trebuie să plătească vinieta.
- Ce ne facem acum că ați consultat bucureștenii într-un mod total prostesc și a rezultat ceva la fel de prostesc, dar totuși ați inclus în bugetul Primăriei venituri din această taxă deci ați f… bugetul cu prostii dubitative?
Pentru toate aceste prostii, doamnă primar general, vă doresc să vă aleagă la următoarele alegeri locale fix astea 15 mii de persoane care sunt de oriunde, dar nu din București (asta dacă înțelegeți ce vreau să zic), că doar pentru a vă asigura scaunul pentru încă un mandat ați inventat idioțenia asta cu consultarea.
Și încă ceva, așa pentru atunci când veți sta acasă fără job și veți împleti șosete: în toate țările civilizate, educația și evoluția nu se fac cu vorbe drăguțe și consultări cretine, ci cu măsuri ferme care au la baza analize de impact economice, sociale etc fără teamă că n-o să fii reales. Dați un search pe google și veți vedea cum e prin Europa și cum primari cu cojones au impus măsuri fără să le tremure izmenele că nu vor mai fi realeși. Muică… #doamneajuta!