Leguma care poate preveni cancerul. Consumul de ceapă roşie ar putea preveni cancerul, conform unor noi cercetări. Oamenii de ştiinţă cred că legumele, atât de populare în salate, distrug celulele tumorale. Persoanele care consumă foarte multă ceapă sunt mai puţin expuse riscului de a dezvolta cancer ovarian, intestinal sau la sân, scrie Gândul.
7 moduri să folosești usturoiul pentru a favoriza creșterea părului. Usturoiul este o sursă bogată de sulf, al treilea mineral ca și cantitate din organism, și are un rol important în creșterea părului. Astfel, dacă ai probleme la acest capitol, poți folosi usturoi sub diferite forme: 1. Suc de usturoi; 2. Usturoi în ulei; 3. Usturoi, ulei de cocos și piper; 4. Ceapă și usturoi pentru păr; 5. Usturoi și vin; 6. Usturoi și miere; Usturoi și suc de aloe vera, potrivit Libertatea pentru femei.
Învinge oboseala cu iaurt. Pentru că are în compoziție probiotice și proteine, iaurtul îți oferă energia necesară pentru a face față tuturor provocarilor de peste zi. Având în vedere că acesta este ușor de digerat, corpul îl transformă repede în energie. E ideal mai ales după-amiaza, când te simți moleșit, scrie Click.
Medicamente ieftine pentru trei milioane de români. Condiții. Toți pensionarii cu venituri de până la 900 de lei pe lună (din pensii și indemnizație socială) beneficiază de medicamente compensate în proporție de 90%. De acum compensarea de 90% e valabilă indiferent dacă realizează alte venituri. Procedura de acordare a medicamentelor compensate e simplificată. E suficient să vă prezentați la medicul de familie cu talonul de pensie, informează dcnews.ro.
Sfecla roșie, o mină de aur pentru sănătatea sângelui și a creierului. Sfecla nu are doar un impact potențial pozitiv asupra tensiunii. Este, de asemenea, bogată în betaină și folați, care împreună duc la scăderea nivelului homocisteinei, deci reduc riscul de leziuni ale arterelor și a bolilor de inimă. De asemenea, deoarece oxidul de azot relaxează și dilată vasele de sânge, crește fluxul de sânge către creier, ceea ce înseamnă că-i îmbunătățește funcția. Acest lucru este deosebit de important pe măsură ce îmbătrânim, deoarece cercetările arată că generarea de oxid nitric se diminuează odată cu vârsta, împreună cu metabolismul energetic al creierului și activitatea neuronală, scrie realitatea.net.
Osteoporoza și efectele ei. 5 remedii naturiste pentru combaterea acestei afecțiuni. Osteoporoza afectează peste jumătate dintre femeile trecute de vârsta de 50 de ani. Este o boală care afectează oasele, acestea devenind poroase și fragile, de aceea osteoporoza mai este cunoscută sub denumirea de „boala oaselor poroase”. Tratamente naturiste pentru combaterea osteoporozei: 1. Vârfuri proaspete de lucernă – 1 pahar/zi; 2. Orz verde -1,2 pahare/zi; 3. Suc de urzică -1 pahar/zi; 4. Suc de păpădie – 1 pahar/zi; 5. Lapte de migdale – 1,2 pahare/zi, informează antenasatelor.ro.
Consumul ridicat de alcool, asociat cu îmbătrânirea celulară. Conform unui studiu recent realizat de cercetătorii din cadrul Kobe University Graduate School of Medicine, consumul de alcool este asociat cu îmbătrânirea la nivel celular, între cele două fiind o corelație pozitivă – cu cât consumul de alcool este mai ridicat, cu atât mai mult celulele îmbătrânesc, scrie romedic.ro.
100 de bătrâni din centrul Floare Roşie fac terapie cu animale. Proiectul „Câini pentru oameni”, încheiat între Fundaţia Vier Pfoten şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6, a demarat în urmă cu 5 ani. Iniţial, programul a fost aplicat ca metodă de terapie complementară pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi mintale din Sectoul 6. Pe parcurs, programul a fost extins şi la seniorii rezidenţi ai Centrului pentru Persoane Vârstnice Floare Roşie. Aceştia primesc săptămânal vizita prietenilor capabili să le ofere afecţiune necondiţionată. Interacţiunea dintre om şi câine a fost analizată de psihologi şi specialişti în studiul comportamental, fiind considerată astăzi un instrument terapeutic de valoare, cu aplicabilitate în diferite domenii. Terapia are darul de a stimula procese cognitive şi de a genera comportamente cu rol benefic în rândul persoanelor vârstnice, potrivit protectiacopilului6.ro.
Atenție! Pe fondul caniculei, apare epuizarea termică. Cine sunt persoanele cele mai afectate, cum se previne și cum se tratează. Medicul Tudor Ciuhodaru spune ce trebuie să ştiţi despre epuizarea termică: Nedecelată şi netratată la timp epuizarea termică evoluează spre forme clincice severe ce pot merge până la şoc termic şi deces. Se manifestă prin instalarea de semne neuropsihice precum oboseala marcată, astenie, apatie, somnolenţă, cefalee, ameţeli, însoţite de cele tegumentare precum transpiraţii excesive, horpilaţii (piele de ,,gaină) şi cardiovasculare uneori severe, hipotensiunea ortostatică (cădere tensională la ridicarea în picioare) şi tahicardie. Cei mai afectaţi de epuizarea termică sunt copii şi vârstnicii, pacienţii cu patologie cardiovasculară şi obezii, precum şi cei care stau în apartamentele încinse de la ultimul etaj sau în autoturismele fără aer condiţionat, scrie Libertatea.