Jacques Salomé: „A îmbătrâni nu înseamnă să adaugi ani vieţii, ci să adaugi viaţă anilor” (I)

jacques Salome interviu

L-am cunoscut pe Jacques Salomé în anul 2002, fiind încă studentă la Facultatea de Psihologie, şi am fost imediat fascinată de lumina şi generozitatea sa, dar şi de coerenţa demersurilor terapeutice pe care le propune.

Astfel, metoda ESPERE®, metoda creată de Jacques Salomé, această adevărată pedagogie a comunicării, ne oferă tehnici, unelte şi instrumente clare de comunicare şi relaţionare.

Am devenit unul dintre practicienii şi promotorii acestei metode, experimentând atât la nivel personal, cât şi profesional, în practica mea psihoterapeutică, eficienţa şi caracterul ei structurant.

Am îndrăznit să-i propun lui Jacques Salomé câteva întrebări pentru Seniorul.ro, având ca temă procesul de îmbătrânire, precum şi modalitatea prin care am putea să îmbătrânim frumos, cu atât mai mult cu cât, la cei peste 80 de ani, Jacques Salomé reuşeşte să fie extrem de prezent şi însufleţit în toate activităţile, în ciuda dificultăţilor medicale atât de restrictive. Veţi putea citi răspunsurile lui într-un interviu structurat în două părţi.

Citește articolul integral în Revista Seniorul.

2 comments
    1. Abia acum inteleg : chiar l-ai iubit pe Jacques Salomé , ca minte, ca suflet, ca mentor dar si ca barbat. si mai simt c ai fost foarte fericita…o clipa, ca atat dureaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts