„Fericiți la adânci bătrâneți” – o campanie socială pentru bătrânii României

strangere de fonduri batrani

În perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2018, Fundația Principesa Margareta a României împreună cu Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor derulează campania „Fericiți la adânci bătrâneți” centrată pe situația vârstnicilor din România și problemele cu care se confruntă. Campania are și o componentă de strângere de fonduri în sprijinul bătrânilor care nu mai au pe nimeni. Oricine poate dona* prin trimiterea mesajului SINGUR prin SMS la numărul 8844.

Timp de 3 luni, spotul campaniei va rula pe mai multe stații TV și radio, iar în promovarea cauzei bătrânilor singuri și vulnerabili s-au alăturat Radio România, Zenith Media, Tribal Worldwide România, Revista Cariere, HR Manager, Revista Alphega, Magic FM, Revista Unica, Blitz Media, Mega Mall România, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanța.

În România, 1 din 2 vârstnici sunt afectați de singurătate, sentiment care afectează sănătatea fizică, psihică și calitatea vieții acestor oameni. Mai mult, fenomenul îmbătrânirii atrage marginalizarea şi excluderea socială a vârstnicilor. De aceea, Fundația Principesa Margareta a României își propune să răspundă nevoilor vârstnicilor prin programe sociale menite să aline singuratatea, să combată izolarea socială, să reducă sentimentul de inutilitate și efectele aferente.

În prezent, 1 din 6 persoane are peste 65 de ani, reprezentând 17% din populația României și se estimează că în anul 2050 persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor reprezenta peste 30% din totalul populaţiei.

Cu o activitate de peste 28 de ani, Fundația Principesa Margareta a României este una dintre puținele organizații care semnalează fenomenul de îmbătrânire a populației și efectele iminente asupra societății.  În lipsa unui sistem integrat de asistență socială, public sau privat, Fundația vine în sprijinul vârstnicilor din întreaga țară. Împreună cu Asociația Niciodată Singur, organizație non-profit care luptă la nivel naţional împotriva izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice prin mobilizarea voluntarilor, Fundația Principesa Margareta a României își propune să îmbunătățească calitatea vieții bătrânilor prin cele trei programe sociale dedicate lor.

Telefonul Vârstnicului este singura linie telefonică națională gratuită și confidențială care răspunde prompt nevoilor vârstnicilor și alină singurătatea lor la numărul 0800 460 001. Centrele Comunitare Generații reconsideră rolul social al vârstnicilor, implicându-i ca voluntari în centre de zi pentru copii din comunitatea lor. Niciodată Singur este despre a fi împreună pentru demnitate la orice vârstă, prin acțiuni de voluntariat și implicare la domiciliu și în cămine de bătrâni, pentru redarea încrederii în sine și sentimentul propriei valori, pentru combaterea discriminării și a impactului negativ asupra imaginii bătrânului.

Conform studiilor din ultimii ani ale Fundației Principesa Margareta a României, principalele nevoi ale vârstnicilor sunt: nevoia de informații diverse, nevoia de îngrijire și sprijin practic în funcție de gradul de dependență, nevoia de sprijin emoțional, nevoia de sprijin financiar și material, nevoia de a fi activ la vârsta a III-a și de participare socială.

Detalii pe www.fericitilaadancibatraneti.ro și www.fpmr.ro

*Valoarea donației este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange Romania și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts