proiect intergenerational proiect intergenerational

Fundația Vodafone ar putea finanța un nou proiect pentru creșterea calității vieții vârstnicilor

Fundația Vodafone România a lansat o nouă ediție de finanțare a programului Fondul pentru fapte bune și invită organizațiile neguvernamentale să depună proiecte care ajută copiii, tinerii și vârstnicii care, sigur, (toți) au nevoie de ajutor. Totuși, proiectele pentru seniori n-au trecere.

Noi am răsfoit în 5 minute 27 de proiecte finanțate în 5 apeluri lansate din 2013 până acum. Două dintre toate sunt clar pentru „ai noștri”. Pe primul l-am identificat chiar în prima ediție, „Siguranța persoanelor cu Alzheimer”, Spitalul Clinic Colentina. Pe al doilea l-am descoperit în 2014, „Puternici impreună” – Asociația Sfantul Arhidiacon Stefan. Ne-a plăcut proiectul, intergenerațional și culinar, adică copiii, tinerii și seniorii au format echipe mixte, au gătit împreună și s-au întrecut în bucatele preparate.

Mai e un proiect al unei asociații de medici, Asociația Caravana cu Medici, care ne place tare și care a fost finanțat în 2015 și 2016. Oamenii se duc prin zone uitate și fac screening, investigații, consultă oameni uitați. Printre ei sunt clar și vârstnici.

Acum Fundația Vodafone a lansat al 6-lea apel de finanțare și ar putea finanța încă un proiect pentru seniori.

Sursa foto: Asociația Sf. Arhidiacon Ștefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *