Fundația Orange finanțează prin programul „Susține un ONG” proiectul Vârstnici mereu conectați (Digitalizare pentru bunici), al Asociației Niciodată Singur

Fundația Orange susține în acest an 13 proiecte, din 29 înscrise, câștigătoare în cadrul programului de filantropie „Susține un ONG”, prin care angajații Orange se implică activ în acțiuni de voluntariat și de sprijinire a comunităților. Cu o finanțare totală de 130.000 de euro, proiectele selectate în cadrul celei de a XII-a ediții a programului vor veni în sprijinul a peste 4.700 de beneficiari.

Unul dintre proiectele câștigătoare este „Vârstnici mereu conectați (Digitalizare pentru bunici)”, al Asociației Niciodată Singur.

Proiectul îi ajută pe vârstnicii beneficiari ai asociației din 3 orașe să înțeleagă mai bine cum pot folosi aplicațiile din suita Google (Gmail, Google Maps, Calendar, Google Meet). Dincolo de activitățile de formare, proiectul contribuie la construirea unei comunități de vârstnici și voluntari digitali, de ajutor pentru seniori.

Proiectul propus de Niciodată Singur a fost susținut de Larisa Bucur, Strategic Communications Lead, Orange România, și voluntar al Asociației Niciodată Singur.

„Cu un dram de bunăvoință și două de implicare putem face mai puțin apăsătoare singurătatea în care trăiesc unii dintre bunicii înscriși în Asociația Nicioadată Singur. Sunt entuziasmată pentru șansa oferită de Fundația Orange și cred cu tărie că proiectul acesta va ajuta beneficiarii să învețe că tehnologia le poate fi de ajutor în situații concrete de viață, dar și că le  facilitează conectarea cu cei dragi sau cu noi prieteni.” a spus Larisa.

Digitalizarea seniorilor face parte de ceva vreme din activitățile constante ale Asociației Niciodată Singur.

Cel mai recent proiect al asociației din zona digitalizării este Mobile Money, implementat, în calitate de partener, alături de Asociația Four Change (România), Zavod IZRIIS (Slovenia), E-SENIORS (Franța), Greek Universities Network (Grecia) și Fundació Gesmed (Spania), prin Programul Erasmus+.

Scopul Mobile Money este de a crește competențele persoanelor în vârstă în utilizarea soluțiilor de plată online cu telefonul mobil.

Informații suplimentare despre proiect sunt diponibile AICI.

Sursa foto: pagina de Fb. a Asociației Niciodată Singur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *