Femeile, mai afectate de dureri cronice decât barbații

Durerea care dureaza 3 luni sau mai mult este considerate a fi cronica. Durerea este un mod al organismului uman de a reactiona atunci cand ceva nu este in regula. In timp ce este normal ca organismal uman sa trimita semnale de durere in caz de traumatisme sau boli, durerea care persista dupa o boala sau un traumatism nu este normala.

In cazul durerilor cronice, acestea continua saptamani, luni sau ani dupa recuperare. Unele persoane prezinta dureri cronice fara niciun traumatism sau boala care sa o declanseze.

Durerea cronica poate aparea oriunde in organism si poate varia de la usoara si deranjanta la severa, afectand astfel starea de dizpozitie si abilitatea de a functiona normal. Oricine poate sa dezvolte o durere cronica si, desi este mult mai frecventa la varstnici, nu este neaparat o caracterististica a varstei inaintate.

Potrivit Centrului de Control si Prevenire a Bolilor, 50 de milioane de americani sufera de dureri cronice, asociate unor numeroase conditii de sanatate. Durerea cronica afecteaza in numar relativ mai mare femeile, conducand la costuri medicale ridicate, pierderea productivitatii, greutati economice si distrugerea calitatii vietii in familie si in comunitate.

„Durerea cronica este o problema de sanatate majora. Realitatea este ca diferentele biologice sunt rar luate in considerare pe parcursul tratamentului.” spune Monica Mallampalli (departamentul de initiative stiintifice al asociatiei ”HealthyWomen”). „Trebuie sa luam in considerare diferentele individuale, stiind faptul ca femeile sufera mai mult de dureri cronice comparativ cu barbatii si sa ne asiguram ca femeile primesc un raspuns adecvat si nealterat in legatura cu tratamentul necesar.”

Pentru mai buna intelegere a modului in care durerea ar trebui sa fie tratata, ”HealthyWomen” a facut o cercetare la nivel national in randul a peste 1.000 de femei care au experimentat o durere persistenta pe durata a mai mult de 3 luni.

S-a descoperit ca 90% din participante au primit diagnostic pentru cauza durerii, desi 62% dintre acestea simt ca durerea lor nu are sau ar avea vreodata o solutie din cauza tratamentelor ineficiente.

Cercetarea a mai relevat:

  • Aproape jumatate din participante isi trateaza durerea cu opioide
  • 36% simt ca durerea lor nu este luata in serios de personalul medical
  • 38% afirma ca nu au acces la suficiente informatii asupra durerii sau tratarii acesteia

Surse de informare: prnewswire.com; sfatulmedicului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts