Pacienții în vârstă sunt „otrăviți” cu medicamente, deoarece se știe prea puțin despre modul în care diferitele medicamente interacționează și care sunt dozele corecte pentru persoanele în vârstă, spun specialiștii.

Într-un discurs despre o viață mai sănătoasă la bătrânețe, Sir Munir Pirmohamed, profesor de farmacologie moleculară și clinică la Universitatea Liverpool, citat de The Guardian, a declarat că majoritatea pacienților săi iau 10, uneori chiar 20 de medicamente.

„Aceste medicamente sunt utilizate în doze convenționale, după ce au fost testate asupra unei populații mai tinere – deci au fost testate asupra unor persoane care nu au boli multiple ”, a spus el.

Pirmohamed a spus că ar putea fi necesare diferite doze în ceea ce îi privește pe pacienții vârstnici, inclusiv pentru că funcția hepatică a rinichilor și a ficatului scade odată cu înaintarea în vârstă, în timp ce o altă problemă majoră sunt interacțiunile dintre medicamente.

„6,5% dintre pacienții care vin în spitale sunt internați din cauza reacțiilor adverse la aceste medicamente”, a mai spus Pirmohamed.