Senior Discount. Abonamente gratuite la servicii de teleasistență și teleurgență medicală oferite seniorilor de Fundația Crucea Alb-Galbenă

Fundația Crucea Alb Galbenă s-a alăturat proiectului Senior Discount prin promovarea a peste 300 de pachete gratuite cu abonament nelimitat la servicii de teleasistență și teleurgență medicală oferite seniorilor.

Persoanele în vârstă cu domiciliul in București (de min. 6 luni) care se află în risc de marginalizare socială din cauza problemelor de sănătate, dar și a veniturilor insuficiente și condițiilor precare de trai, pot beneficia gratuit de teleasistență medicală de calitate în proiectul „Din toată inima pentru toată familia” – Butonul Roșu.

Serviciile de teleasistență medicală sunt oferite de Fundația Crucea Alb Galbenă printr-un parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Aceste servicii vin în întâmpinarea nevoilor persoanelor dependente, aflate la domiciliu, ce nu pot primi asistenţă îndelungată în spital și care, prin intermediul tehnologiilor avansate de comunicaţii, combinate cu o monitorizare individuală, responsabilă, pe termen lung din partea unei echipe de profesionişti, vor putea primi teleasistență medicală (la distanță) de calitate.

Pachetul gratuit este format dintr-un telefon mobil adaptat utilizării de către persoanele dependente (taste mari și afișaj cu scris mare) și o brățară asociată telefonului, dotată cu un buton de urgență (roșu), rezistentă la apă și cu autonomie foarte mare.

În ce situații vă poate ajuta Butonul Roșu?

Când va simțiți rău și nu faceti față unor situații de criză, (spre exemplu: ați căzut în baie și telefonul este în bucătărie și nu puteti ajunge la el),  puteti  apăsa butonul roșu al brățării pe care o purtați la mână în permanență si atunci răspunde  imediat dispeceratul Fundației Crucea Alb-Galbena care este disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Dacă se constată că este un caz urgent, asistentul medical apelează 112 și oferă ambulanței detalii nu doar despre starea dumneavoastră, ci și date relevante din dosarul dumneavoastră individual, astfel încât ambulanța să vină pregătită.

Persoanele interesate de aceste abonamente gratuite, ne pot apela la numerele de telefon 021.311.20.45, 0725.113.661 sau ne pot trimite o solicitare la adresa de e-mail cruceaalbgalbena@cag.ro.

Specialiștii Fundației se vor deplasa în teren, la fiecare caz în parte, cu echipament de protecție, vor evalua situația socio-medicală, vor colecta informațiile necesare în vederea constituirii unui set minim de documente. Acestea vor fi completate la momentul vizitei sau se va recurge la instrumente electronice de scanare a documentelor fără a întârzia acordarea acestor servicii.

Mai multe informații, AICI

Proiectul Senior Discount este finanțat prin Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *