Asociația Răsăritul de Argint anunță lansarea proiectului GO YOGA 55+

200 de seniori sunt așteptați în program pentru a face, chiar din siguranța casei lor, exerciții ușoare de yoga cu mișcări benefice pentru mobilitate, redobândirea echilibrului și ajutor pentru articulații.

200 de seniori sunt așteptați în program pentru a face, chiar din siguranța casei lor, exerciții ușoare de yoga cu mișcări benefice pentru mobilitate, redobândirea echilibrului și ajutor pentru articulații.

Programul de 6 luni (iunie-noiembrie 2021) este în întregime gratuit, iar seniorii vor fi stimulați activ prin tot felul de surprize de-a lungul programului: cursuri de meditație integrată, chair yoga, respirație adecvată, muzică live și mici joculețe de stimulare cognitivă.

De ce yoga?

Incorporarea practicii yoga în rutina zilnică sau săptămânală aduce nenumărate beneficii pentru seniori:

  • Îmbunătățește capacitatea pulmonară, iar o respirație propice înseamnă odihnă, un somn mai bun;
  • Yoga crește mobilitatea și flexibilitatea după doar câteva ședințe;
  • Întărește articulațiile: în timp, durerile provocate de artroze dispar sau sunt puternic ameliorate;
  • Reduce hipertensiunea arterială și riscul atacurilor de cord;
  • Reduce anxietatea. Din cauza pandemiei anxietatea face ravagii în segmentul vârstei a treia, dar cusurile de yoga, pe lângă mișcarea și oxigenarea oferită corpului, înseamnă și conectare cu alți seniori, într-o comunitate primitoare.

Nu în ultimul rând, practicată pe termen lung, yoga îmbunătățește memoria și ajută la prevenirea demenței.

Exercițiile de yoga sunt concepute atent de instructorul Desiree Halaseh, care are experiență în înteracțiunea cu seniorii și reușește să dozeze intensitatea exact cât trebuie pentru a nu-i obosi prea mult.

Seniorii cu vârsta de peste 55 de ani se pot înscrie în program pe pagina de facebook a Asociației Răsăritul de Argint sau printr-un mail la acasa@rasarituldeargint.ro

Tot ce au nevoie pentru a practica yoga este un dispozitiv (poate fi orice – telefon, laptop, calculator sau tabletă), conexiune la internet și instalarea aplicației Zoom – care se poate realiza împreună cu un voluntar al Asociației Răsăritul de Argint.

Ptoiectul Go Yoga 55+ este posibil acum prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *