generatii centre de zi generatii centre de zi

Centrele de zi de tip școală după școală din București, Ilfov, Argeș, Vâlcea și Constanța pot aplica pentru grantul „Generații – Centrul Comunității”

Fundaţia Regală Margareta a României și Metropolitan Life lansează selecția adresată centrelor de zi de tip școală după școală din județele Ilfov, București, Argeș, Vâlcea și Constanța, pentru grantul „Generații – Centrul Comunității”.

Programul are ca scop susținerea centrelor sociale de tip after-school în implementarea de activități intergeneraţionale și atragerea voluntarilor seniori din comunitate în sprijinul copiilor.

Centrele sociale care accesează grantul „Generații – Centrul Comunității” vor mobiliza persoanele vârstnice din comunitatea locală ca voluntari în sprijinul copiilor. Seniorii doritori să ofere din timpul lor, dispuși să își împărtășească experienţa și competenţele vor activa în cadrul centrelor de zi pentru copii care implementează metoda de lucru intergeneraţională. Abordarea intergenerațională valorifică experiența profesională și de viață a seniorilor, stimulează solidaritatea și interacțiunea între generații, schimbul de valori și cunoștințe între copii și vârstnici. Implementarea proiectului va fi realizată pe baza Manualului intergenerațional și a trainingului oferit de Fundaţia Regală Margareta a României.

Grantul are o valoare de 5,500 USD, destinați gestionării voluntarilor vârstnici și implementării activităților intergeneraționale pe perioada anului 2020. Programul finanțează organizații neguvernamentale care dețin un centru de tip after-school cu servicii sociale pentru copii, din mediul rural sau urban, cu o activitate de cel puțin 1 an, având sediul operațional în județele Ilfov, București, Argeș, Vâlcea sau Constanța. În această rundă de finanțare, vor fi acordate 4 granturi.

Grantul „Generații – Centrul Comunității” este susținut și implementat de Fundația Regală Margareta a României, din anul 2015. În editiile anterioare, 22 centre de zi au devenit intergeneraționale, activând 350 seniori din comunitate ca voluntari în sprijinul a peste 1000 de copii în județele Alba, Bacău, Brașov, București, Cluj, Covasna, Galați, Mureș, Sibiu, Prahova.

Aplicațiile pot fi trimise în perioada 20 decembrie – 19 ianuarie, ora 18.00, prin completarea  formularului, la adresa de email oana.budis@principesa.ro. Mai multe informații pe www.frmr.ro și www.centrulgeneratii.ro.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România, care contribuie la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundația sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundația Regală Margareta a României este printre puținele organizații care semnalează fenomenul de îmbătrânire a populației și efectele iminente asupra societății, propunând soluții practice pentru a crește calitatea vieții persoanlor vârstnice. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume și filială a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deține poziții de conducere în piețe din Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are 20 de ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Două milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local. Web: www.metlife.com, www.metropolitanlife.ro.

Despre Fundația MetLife     

Fundația MetLife a fost înființată în anul 1976 pentru a continua tradiția MetLife privind finanțarea companiilor și implicarea în comunitate. De la înființare până la sfârșitul lui 2017, Fundația MetLife a oferit granturi în valoare de peste 783 milioane USD și a investit peste 70 milioane USD în programe dezvoltate cu organizații care adresează probleme ce au un impact pozitiv în comunitățile lor. În 2013, Fundația a alocat 200 milioane USD pentru incluziune financiară, iar activitatea desfășurată până în prezent a ajuns la peste 3,5 milioane de oameni cu venituri reduse din 42 de țări. Web: www.metlife.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *