Persoanele în vârstă pot fi angajații ideali

Angajati varstnici

De la o vreme, cam de anul trecut, la casieriile super și hypermarketurilor din București (sigur și în țară) vezi oameni în vârstă, binevoitori. Mulți dintre ei zâmbesc, iar unii chiar glumesc politicos, poate pentru că au un loc de muncă ca venit din cer, la o vârstă la care, dacă nu ești vreun specialist sau manager, ești văzut ca „expirat”. Un tânăr străbătut de dorință va fi întotdeauna pe picior de plecare dacă i se ivește o ocazie mai bună sau doar ocazia de a experimenta altceva. Un vârstnic se bucură că, pur și simplu, mai poate munci și nu este exclus, că un angajator îi întinde o mână.

Iar dacă angajatorul întinde mâna unei persoane de peste 45 de ani, mai primește și bani de la stat. E lege, 76/2002, modificată anul trecut prin ordonanță de urgență. Așadar, șomerii de 45 de ani și peste au șanse mai mari de angajare. Sau invers, companiile au această șansă, de a angaja aceste persoane. Companiile urmăresc până la urmă profitul, de ce nu ar angaja acești oameni, când statul le oferă pentru asta 900 de lei pe lună de angajat, timp de 12 luni? Dacă după cele 12 luni angajatorul nu menține locul de muncă încă 18 luni, toți banii, 10.800 de lei, trebuie restituiți. Noi îți plătim angajatul 1 an, iar tu îl plătești 1 an și jumătate. De ce n-ai vrea?

După o vârstă, puterea de muncă scade, într-adevăr, iar noile tehnologii sunt copleșitoare, dar dorința de avea o ocupație, de a trăi, poate oferi unui angajator candidatul ideal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts