Activitatea sexuală și longevitatea

longevitate viata sexuala

„Relațiile sexuale sunt una dintre cele mai mari plăceri ale vieții – și nu una la care să renunțăm pentru că suntem prea bătrâni. Ele ne oferă satisfacție emoțională, fizică și mentală. Dacă rămâneți activ din punct de vedere sexual, vârsta dumneavoastră reală va fi mai mică decât cea calendaristică. De ce? Sexul reduce stresul, ne relaxează, creează intimitate și pune bazele unei relații puternice, axată pe sprijin reciproc. (…)

Unul dintre primele studii în domeniu, efectuat la Universitatea Duke l începutul anilor ’50, a descoperit că frecvența contactelor sexuale (la bărbați) și plăcerea actului sexual (la femei) sunt asociate cu longevitatea. (…)

Conform altor studii, satisfacția sexuală poate preveni bolile cardiovasculare: persoanele de ambele sexe mai puțin satisfăcute de viața lor sexuală sunt mai predispuse la îmbătrânirea prematură a arterelor. (…)

Studiul Caerphilly din South Wales sugerează că bărbații care au contacte sexuale mai des decât media – peste două orgasme săptămânal – prezintă un risc redus de deces, indiferent de cauze. (…) Din păcate, studiul se referă doar la bărbați, nu și la femei. În plus, e vorba doar despre orgasme, așa încât nu știm dacă e vorba despre relații monogame. Nu avem la dispoziție date din alte studii pentru a vedea dacă masturbarea le poate oferi beneficii celor fără parteneri. Însă studiul Caerphilly este cea mai amplă și mai puternică dovadă a faptului că frecvența contactelor sexuale îi poate ajuta pe bărbați să devină mai tineri și să-și păstreze tinerețea.”

Extras din cartea Programul de întinerire REALAge, de Michael F. Roizen, apărută la Editura Curtea Veche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts