Proiectul european “Building Bridges for Europe” (BBE) – Idei și inspirație pentru educatori și europeni dedicați

Universitatea varstei a treia

În cadrul parteneriatului Erasmus + “Building Bridges for Europe” – BBE, nouă parteneri de proiect din șase țări europene (Germania, Bulgaria, Slovenia, România, Bulgaria, Croația și Italia) au creat un instrument de lucru online numit ”cutia cu metode”(toolbox). Metodele și proiectele în cadrul cărora au fost testate acestea au vizat sporirea conștiinței europene și gândirea critică în scopul reducerii prejudecăților cu privire la ceilalți.

Partenerii proiectului au lucrat timp de doi ani pentru a analiza și oferi exemple de proiecte cu bune practici, iar rezultatul poate fi văzut acum online: www.bbe-toolbox.eu. Toolbox-ul conține 27 de proiecte și metode ușor de aplicat, iar cunoștiințele acumulate sunt disponibile gratuit, accesibile tuturor persoanelor interesate să utilizeze metodele aplicate și descrise. Acestea îi pot inspira pe utilizatori să promoveze noi metode în educație, în special pentru adulți în vârstă, femei, persoane cu nivel scăzut de educație, locuitori din zonele rurale, migranți etc., concentrându-se totodată pe promovarea conștientizării apartenenței la spațiul european ca spațiu al coeziunii sociale.

Pe durata proiectului, partenerii și-au consolidat relațiile de lucru, au schimbat experiență și expertiză în furnizarea de oferte educaționale din țările lor. Partenerii proiectului au convenit să continue cooperarea europeană în domeniul educației sociale pentru vârsta a treia și să continue să dezvolte colaborarea lor intergenerațională.

Coordonatorul proiectului a fost ILEU eV, Ulm, Germania, iar parteneri de proiect au fost: ZAWiW, Universitatea din Ulm (Germania), Universitatea “Angel Kanchev” din Ruse (Bulgaria), LSFTB – Liga Scriitorilor Filiala Timișoara Banat (România), Federația Universităților de Vârsta a treia din Italia (FEDERUNI ), POUZ Universitatea Publică Deschisă Zagreb (Croația), U3A Universitatea pentru vârsta a treia, (Slovenia), Platforma AGORA, Sofia (Bulgaria) și  Universitatea Vârstei a Treia din Universitatea „Dunărea de Jos“ Galați (România).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts
Read More

Peste 66.000 de convorbiri și mai mult de 12.000 de apelanți din toată țara la linia socială Telefonul Vârstnicului în 6 ani de funcționare

Informațiile utile și serviciile de îngrijire și sprijin a seniorilor dependenți ocupă primele locuri în topul nevoilor apelanților la Telefonul Vârstnicilor. Aproape jumătate dintre vârstnicii care sună la linia telefonică locuiesc singuri, iar cei mai mulți sunt din București