Marți, 1 octombrie 2019, are loc Ziua Porților Deschise în cadrul centrelor de tip școală după școală din județele Alba, Mureș și Sibiu selectate în proiectul Generații, desfășurat de Fundația Regală Margareta a României și Hochland România. Evenimentele se adresează seniorilor care vor să facă voluntariat și au ca scop recrutarea acestora ca voluntari pentru activitățile centrelor.
Sunt invitați vârstnicii care doresc să își asume un nou rol social, oferind copiilor cursuri educative, vocaționale sau practice, valorificându-și astfel experiența, pasiunea sau talentul pentru un anumit domeniu.
Evenimentele vor avea loc la Centrul Social Sister Mary Rose Christy din Sibiu, Jud. Sibiu, Centrul Social Sf. Serafim de Sarov din Războieni, Jud. Alba, Centrul de zi pentru copii Veritas din Sighișoara, Jud. Mureș și Centrul de zi pentru copii din grupuri vulnerabile din Târgu Mureș, Jud. Mureș.
Înscrierea sau obținerea detaliilor despre voluntariat se poate face prin apelarea numărului 0800-460-001 – Telefonul Vârstnicului – linie gratuită și confidențială de consiliere socială pentru vârstnicii din România.
Proiectul Generații își propune să activeze 50 de vârstnici din comunitățile din Transilvania pentru a deveni mentori ai copiilor care frecventează centre de tip școală după școală din județele Alba, Mureș, Sibiu și Cluj. Este susținută astfel îmbătrânirea activă prin implicarea socială a persoanelor de vârsta a III-a, valorizându-le experiența și redându-le sentimentul de utilitate, precum și bucuria de a trăi și de a dărui. Centrele de tip școală după școală beneficiaza de un nou tip de resursă în demersul educațional, precum și de noi competențe care le diversifica portofoliul de activități. Nu în ultimul rând, proiectul lansează în comunitățile vizate o nouă perspectivă asupra „bătrâneții”, conferind valoarea cuvenită seniorilor și reconstruind punți de comunicare între generații.
Despre Fundaţia Regală Margareta a României
Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România, care contribuie la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundația este printre puținele organizații care semnalează fenomenul de îmbătrânire a populației și efectele iminente asupra societății, propunând soluții practice pentru a crește calitatea vieții persoanlor vârstnice. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro
Despre Hochland
Povestea Hochland a început în 1927, odată cu fondarea companiei și realizarea primului produs la fabrica de brânzeturi Hochland din Lindenberg. În prezent, Hochland este unul dintre cei mai puternici producători de brânzeturi din lume, având 11 unități de producție în Germania, Franța, Spania, Polonia, România, Rusia, Statele Unite ale Americii, un număr de peste 4.000 de angajați și o producție de brânzeturi de aproximativ 300.000 tone anual. În România, Hochland este liderul pieței de brânzeturi, având un portofoliu care include o gamă largă de sortimente, de la brânză topită la cașcaval, creme de brânză, telemea, specialități precum cele din gama Atelier sau Delicii Calde.
Sursa foto: Centrul Comunitar Generatii