Am stat puțin pe gânduri, a apărut ideea, ne-am adunat forțele și cu ajutorul coordonatorilor clubului de seniori „Codrii Neamțului” din București, am cules și primele rezultate. Ce s-a întâmplat mai exact?

Asociația Magic Seniors alături de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) au prezentat publicului ideea platformei Senior Jobs, întrebând seniorii activi dacă și-ar mai dori să activeze pe piața muncii odată cu vârsta pensionării. Rezumând, întâlnirea dintre cele două ONG-uri și membrii clubului de seniori s-a concentrat pe următoarele aspecte:

  • Ce este Senior Jobs? „Este un proiect care urmărește creșterea gradului de ocupabilitate și independență economică a persoanelor de vârstă adultă superioară (+45 ani) și de vârsta a 3-a” care face parte din Platforma Seniorul.
  • Ce își dorește Senior Jobs? Să creeze și să dezvolte un serviciu online și offline de resurse pentru seniori, angajatori și de intermediere pe piața muncii.
  • Cum ne-au ajutat seniorii? Oferindu-ne răspunsuri și sugestii în ceea ce privește domeniul în care s-ar angaja, remunerația care i-ar motiva, numărul de ore lucrate.
  • Ce am concluzionat noi? Că cei 26 de participanți, beneficiari de servicii sociale, și-ar dori să muncească însă pe un program part-time, că au nevoie de securitate financiară și de consiliere pentru a reînvăța cum să ocupe un loc de muncă, că au nevoie de comunicare și sunt deschiși la relații colegiale intergeneraționale bazate pe respect reciproc.

La sfârșit, am mai concluzionat că SeniorJobs merită toată atenția și implicarea atât a noastră ca și organizații, cât și a Cluburilor de Seniori din Capitală. Iar, odată cu această formă de pilotare a proiectului, GEAC, Magic Seniors și CSR Nest vor merge și mai departe…. Pe această cale, le mulțumim Clubului de Seniori „Codrii Neamțului” Sector 3, seniorilor activi și… promitem să ne revedem cât de curând!